Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El bisbat de Girona “ha apartat cautelarment” un capellà de 81 anys de les funcions pastoral que encara feia com jubilat després de fer-se pública una denúncia d’abusos. Els fets denunciats ara es refereixen un suposat cas d’abusos durant unes colònies a La Garrotxa. La víctima, una noia que llavors tenia deu anys, ha presentat un denúncia davant dels Mossos i assegura tenir gravada una conversa recent amb el capellà on admetria els fets, segons s’ha difós a través de l’emissora RAC1.

Després de l’aparició d’aquesta informació aquest dimecres al matí, el bisbat ha emès un comunicat en el que fins avui no tenia constància de “cap denúncia referent a l’abús d’una menor d’edat l’any 1989 per part del capellà acusat”. Tot i això, davant “la gravetat de les acusacions i a l’espera de l’aclariment d’aquest cas”, s’ha apartat el mossèn acusat de les seves tasques pastorals com adscrit a algunes parròquies del bisbat, “seguint els protocols establerts per la Santa Seu”.

La nota de bisbat “condemna rotundament aquest tipus de fets” i es refereix a la nota que ja van publicar els bisbes catalans el passat 18 de febrer, per expressa de nou “el seu suport a les víctimes, així com el compromís de tolerància zero davant dels casos d’abusos a menors”.

Aquest és el text de nota:

Comunicat

En relació a les informacions difoses avui per l’emissora RAC1, en les que es denuncia un capellà de la diòcesi de Girona d’haver comès abusos a una menor l’any 1989, el Bisbat exposa:

1. Que davant la gravetat de les acusacions i a l’espera de l’aclariment d’aquest cas per part de les instàncies pertinents, el Bisbat de Girona, seguint els protocols establerts per la Santa Seu, ha apartat cautelarment el mossèn de tota activitat pastoral.

2. Que seguint els protocols esmentats, el Bisbat de Girona obrirà una investigació per ajudar a aclarir els fets i es posa a disposició de les persones i instàncies pertinents.

3. Que el mossèn afectat per la denúncia dels fets presumptament ocorreguts l’any 1989, es troba actualment en situació de jubilació i no té cap responsabilitat parroquial ni diocesana. Tot i la seva situació de jubilació, fins ara tenia l’encàrrec de fer algunes celebracions puntuals de suport a les parròquies de Celrà, Flaçà, Sant Joan de Mollet i Sant Llorenç de les Arenes.

4. Que al Bisbat de Girona no consta cap denúncia referent a l’abús d’una menor d’edat l’any 1989 per part del capellà acusat, tal com esmenta la informació apareguda avui.

5. Finalment el Bisbat de Girona condemna rotundament aquest tipus de fets i d’acord amb la nota dels bisbes catalans del passat 18 de febrer, expressa el seu suport a les víctimes, així com el compromís de tolerància zero davant dels casos d’abusos a menors.

Bisbat de Girona, 3 de maig de 2016

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.