Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Xavier Costa –Salesians) Neix la campanya de sensibilització 'Moi Aussi' –jo també, fruit del treball conjunt de VOLS-Voluntariat Solidari i Solidaridad Don Bosco sobre el terreny, a Benín, a l'Àfrica de l'oest. Es tracta d'una crida a la justícia global i al respecte pels drets humans, davant la dura realitat del tràfic de nens i la violència cap a les nenes i les dones.

La campanya denuncia pràctiques com la dels "nens traficats" o la venda de nenes com a treballadores domèstiques en aquest país: "A Benín, un de cada 3 nens està sent 'traficat', és a dir, venut com a mà d'obra gratuïta. Una part d'ells es venen en altres països, perdent així, a més de la seva infantesa, el seu entorn, la seva llengua i la seva pròpia identitat. 30 euros són suficients per comprar un nen". "Vidomegon: en llengua Fon, significa 'noia al costat d'algú'. En realitat, en la majoria dels casos és un sinònim de nena explotada. Les Vidomegon són nenes lliurades o venudes pels seus pares a altres famílies, com a treballadores domèstiques".

El 2013 des de les ONGD es dóna suport al projecte rural de cooperació al desenvolupament 'Moi Aussi', una proposta de formació, més enllà de l'analfabetisme, per assegurar l'accés a activitats productives per a 5 grups de dones de la zona rural de Ouémé-Plateau, Benín", i a partir d'aquest coneixement del terreny i d'investigar in situ el treball que realitzen les Salesianes i els Salesians a Benín sorgeix la idea de crear la campanya 'Moi Aussi', i donar veu als que moltes vegades no la tenen.

Al portal s'hi troben des de petits documentals, entrevistes, testimonis, publicacions, etc, sobre les temàtiques abordades i, fins i tot, una secció pregunta-resposta per posar a prova els propis coneixements. I per descomptat, l'oportunitat d'implicar-se en la lluita a favor dels drets de les dones i els nens.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.