Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) Els lleidatans podran venerar el bastó de Santa Teresa de Jesús el pròxim 23 de juny en una cerimònia que tindrà lloc al Santuari-Parròquia de Santa Teresina, a la plaça de les Missions.

El bastó arribarà al migdia al Palau Episcopal, procedent de Barcelona, on serà rebut pel bisbe de Lleida, Joan Piris. Tot seguit serà traslladat al santuari de les Mares Carmelites a la Caparrella, on romandrà fins a dos quarts de vuit del vespre, hora en què s’exposarà a la Parròquia de Santa Teresina, on se celebrarà una eucaristia d’acció de gràcies i un breu espai de pregària, perquè els fidels lleidatans puguin venerar la relíquia. L’endemà, el bastó de Santa Teresa serà conduit fins als convents carmelites d’Aragó.

La visita forma part d'una iniciativa amb motiu del V Centenari del Naixement coneguda com a Camí de Llum. La santa castellana és popularment coneguda com “la monja inquieta i andarina”. Camí de Llum vol ser un reconeixement i un homenatge a aquest aspecte tan particular de la vida de santa Teresa. El signe-relíquia (el “bastó”) que acompanya tot el recorregut és una invitació a seguir caminant amb ella.

El Camí de Luz està compost d'una peregrinació internacional i una altra nacional. El recorregut internacional va partir d'Àvila el 15 d'octubre de 2014 (festivitat de la santa) i ha recorregut 29 països i 117.000 quilòmetres fins a arribar a Àvila el 28 de març de 2015, quan es va complir el V Centenari. L'11 de març, el “bastó” va visitar El Vaticà i va ser besat pel papa Francesc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.