Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Sant’Egidio) Aquest dilluns s’ha celebrat arreu del món la jornada “Cities for life”, “Ciutats per la Vida, ciutats contra la pena de mort”. És una jornada que se celebra cada 30 de novembre per iniciativa de la Comunitat de Sant’Egidio, recordant l’aniversari de la primera abolició per llei de la pena de mort per part d’un estat europeu, el Gran Ducat de Toscana, al 1786.

En els darrers anys la convocatòria ha anat creixent i ha reunit a administracions locals i societat civil de totes les parts del món, unides en aquesta batalla de civilitat i per la vida. Aquest any 2.031 ciutats del món s’han adherit a "Cities for Life". EL 30 de novembre s’han fet 382 esdeveniments alhora a tot el mon il·luminant, encapçalats pel Coliseu de Roma, per dir No a la pena de mort. Aquest any s’ha celebrat l’abolició de la pena de mort a Nebraska, primer estat “conservador” que l’ha abolit i el 7è estat dels EUA en abolir la pena de mort en els darrers set anys.

A Barcelona s’ha il·luminat la façana de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha fet un acte al Saló de Cent amb a presència de Shujaa Graham. Aquest afroamericà va passar set anys al corredor de la mort fins que el 1981 el van declarar innocent i el van deixar en llibertat. Ara Shujaa Graham fa conferències per tot el món sobre la pena de mort, el sistema de justícia, el racisme i les bandes juvenils criminals. A Barcelona va reiterar que “somio un futur millor” i que “potser mai arribaré a veure els fruits del treball que fem ara, però els nostres fills sí que els veuran”. Des de fa més de 10 anys col·labora amb la Campanya “Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort” de la Comunitat de Sant’Egidio.

En els darrers 40 anys, moltíssims països han abolit la pena capital per a tots els delictes . Però a tot el món el 2014 Amnistia Internacional ha comptabilitzat execucions en 22 països. Són 607 execucions, una xifra no inclou el nombre de persones executades a la Xina, on les dades sobre la pena de mort queden amagades pel secret d'Estat. Al menys 2.466 persones han estat condemnades a mort el 2014, un augment del 28% respecte el 2013. Aquestes dades es poden ampliar en aquest informe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.