Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Després de la designació aquest febrer, el papa Francesc ha nomenat quatre nous missioners de la Misericòrdia a Barcelona. Entre els quatre escollits hi ha tres religiosos i un capellà diocesà: el jesuïta Josep M. Rambla, el salesià Francesc Riu, el dominic Juan José Gallego i el teòleg Xavier Morlans. Al febrer ja havia estat designat el capellà de Barcelona Salvador Pié, juntament amb 26 sacerdots catalans més.

Josep M. Rambla Blanch és jesuïta. Va néixer a Barcelona l'any 1933 i va entrar a la Companyia de Jesús l'any 1950. Va fer estudis de Filosofia, Teologia i Filologia Clàssica. L'any 1963 va rebre l'ordenació sacerdotal. És especialista en espiritualitat ignasiana i és membre del centre d'estudis Cristianisme i Justícia. Estudia l'espiritualitat a partir de la inserció en un medi popular i en l'acció social. Ha estat professor a diversos centres entre ells la Facultat de Teologia de Catalunya, i també ha treballat en el camp de la pastoral i l'acompanyament espiritual. Ha estat consiliari de diversos moviments i comunitats cristianes i membre de la Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà i la Comunitat Cristiana Joan N. García Nieto. Entre les seves publicacions: "El Pelegrí" (traducció i comentari de l'autobiografia de Sant Ignasi), "Dios, la amistad y los pobres" (Sal Terrae) i "Ignasi de Loiola, seglars i jesuïtes" (EIDES, n. 48).

Francesc Riu Rovira de Villar és sacerdot salesià. Va néixer l’any 1935 a Sant Esteve de Palautordera i estudià magisteri i ciències físiques a Barcelona. Va participar activament en la fundació de l’Escola Universitària Blanquerna, que va donar lloc a la Universitat Ramon Llull. Durant quasi 30 anys ha exercit de secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Entre altres coses ha estat coordinador del Secretariat Interdiocesà per l’Ensenyança de Religió a Catalunya. Ha escrit molt sobre educació i recentment ha publicat Carta del Papa Francesc: ecologia integral, una adaptació de l’encíclica del papa Francesc Laudato si’ adreçada als joves.

Juan José Gallego Salvadores és dominic. Va néixer a Castrillo de los Polvazares (Lleó) l’any 1940. Després d’estudiar humanitats al seminari d’Astorga va anar a l’Estudi General dels Dominics per estudiar filosofia i teologia a Cardedeu i València, respectivament. Llicenciat en teologia a Roma i doctorat des de l’any 1983 a la Universitat de Sant Tomàs, va ser conseller del govern general de l’orde dels dominics durant 11 anys i prior a Roma. En tres ocasions ha estat provincial i ha publicat una gran quantitat de llibres i articles. Des de l’any 2007 és l’exorcista de l’Arquebisbat de Barcelona.

Xavier Morlans Molina és teòleg capellà de la arxidiòcesis de Barcelona. Nascut a Llinars del Vallès l’any 1949, va estudiar al Seminari de Barcelona i es va llicenciar i doctorar a Roma a la Pontifícia Universitat Gregoriana. Té una àmplia experiència amb moviments d’acció catòlica obrera i des del 1991 és professor a la Facultat de Teologia de Catalunya. Impulsor del mètode de primer anunci 'Vine i veuràs', actualment és consultor del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. Entre altres, ha publicat La experiència de Dios en la acción social (tesi doctoral sobre Maurice Blondel).

El Jubileu extraordinari de la Misericòrdia, convocat pel papa Francesc, preveu el nomenament de Missioners de la Misericòrdia que, en paraules del Papa, “seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull els qui estan en recerca del seu perdó. Seran missioners de la misericòrdia perquè seran els artífexs davant tots i totes d'una trobada carregada d'humanitat, font d'alliberament, plena de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme."

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.