Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Blanquerna/Jesuïtes Educació) L’àrea de Barcelona s’ha convertit en els últims anys en un viver de projectes i experiències que pretenen transformar l’escola adaptant-la a les noves i canviants exigències socials. Una munió d’iniciatives han arrelat, convertint-se en els referents d’un canvi que desperta l’interès d’experts i professionals de l’educació d’arreu del món, i atorgant a la ciutat el paper de capital de la innovació educativa.

És en aquest context que la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, la Fundació Jesuïtes Educació i el Col.legi Montserrat impulsen l’organització del II Simposi Internacional Barcelona / Educació / Canvi, on prop de 250 directius, gestors educatius i professors vinguts des de diferents països podran visualitzar, del 27 al 31 de març, les modificacions que s’estan introduint per transformar el sistema educatiu, intercanviar informació amb els ensenyants i els alumnes protagonistes del canvi i escoltar i debatre amb els experts convidats. Tot plegat amb l’objectiu de compartir allò que s’està fent perquè els participants puguin valorar l’oportunitat d’aplicar-ho en els seus entorns habituals.

Durant aquests cinc dies els assistents visitaran centres educatius públics, concertats i privats que, a nivell individual o associats en xarxa, duen a terme experiències d’innovació educativa en les diferents etapes, des d’Infantil al Batxillerat, adquirint-ne un coneixement directe, y participaran en conferències i tallers de debat.

Les jornades del simposi, que s’obriran amb una conferència de Montserrat del Pozo, introductora a Espanya de la teoria de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner, finalitzaran el divendres 31 amb una altra conferència, aquest cop del responsable del Projecte Zero de l’Escola d’Educació de la Universitat de Harvard, l’investigador Daniel Wilson, un dels màxims precursos de les noves maneres de fer i actuar a les aules.

L'any passat Blanquerna també va acollir la primera edició del Simposi.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.