Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(AUDIR) Per primera vegada Barcelona celebrarà una jornada de portes obertes a 24 centres de culte i d’entitats vinculades a diferents tradicions religioses o espirituals. Es tracta de 'La Nit de les Religions de Barcelona' i tindrà lloc el dissabte 17 de setembre.

Aquesta proposta sorgeix del Grup Jove de Diàleg Interreligiós i Interconviccional d’AUDIR i s’emmiralla en 'La Nit de les Religions de Berlín', una iniciativa que es duu a terme a la ciutat alemanya des de fa 4 anys. I, com aquesta, vol aproximar la ciutadania a les comunitats religioses perquè les coneguin millor.

Un itinerari autoguiat

El format de la proposta és un itinerari autoguiat per al visitant que, a partir de la informació recollida en aquest dossier, en el tríptic i a una pàgina web, podrà decidir quines són les comunitats que més li interessa visitar en cada moment.

Aquest projecte vol contribuir a fer conèixer una realitat a voltes desconeguda com és la diversitat religiosa, afavorint un espai de trobada veritable, lluny de les imatges sovint distorsionades que arriben sobre les diferents tradicions religioses que conviuen a la ciutat.

Els programes d’activitats han estat elaborats per les mateixes comunitats religioses i inclouen visites guiades, tallers, música, teatre, conferències i degustacions de menjar típic. Algunes de les comunitats, a més, oferiran activitats o xerrades centrades en el paper de la dona en les religions. Aquestes comunitats apareixen destacades en aquest dossier en color lila.

Inauguració de 'La Nit de les Religions'

L'acte inaugural se celebrarà el mateix dia 17 a les dotze del migdia al número 11 del carrer dels Lledó. Hi participaran Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelon; Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos; Francesc Torradeflot, director d’AUDIR, Jorge Burdman president del Grup de Treball Estable de Religions (GTER); Verónica Sartore, membre del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconfessional de Joves, impulsor de la iniciativa.

Durant la presentació es projectarà un audiovisual i els músics Abdoulaye Guissé, Joan Antón Mateu i Sheryl Hsieh oferiran un concert interreligiós.

Des d’AUDIR esperen que la Nit de les Religions sigui un espai per a la trobada i el diàleg, que permeti acostar-se amb curiositat a la diversitat de religions que conviuen al l'entorn local.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.