Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(AUDIR) Finalitza la primera edició de Constructors de Ponts, un projecte per a joves impulsat per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Dissabte tindrà lloc l’acte de cloenda a la seu d'aquesta entitat, a Barcelona. Hi seran presents participants i representants de diverses comunitats religioses que han col·laborat en el projecte.

Des que es va fer la primera crida, ara fa un any, aquesta iniciativa ha promogut la creació de tres grups formats per joves de diverses tradicions religioses i conviccions, els quals han realitzat projectes que fomentaven valors com la tolerància, el respecte, la pau i la concòrdia.

Ho explica en aquest vídeo Alba Tarroc, una de les coordinadores del projectes i formadora de l'AUDIR, junt amb d'altres joves que s'hi han implicat:

El primer dels grups de joves ha preparat un teatrefòrum sobre els Drets Humans dirigit a nens d’entre 10 i 12 anys. L’obra es va estrenar dimarts a l’escola Collserola de Cerdanyola, davant d’una cinquantena d’estudiants de Primària. Es va explicar la importància dels Drets Humans als infants i es van representar dues petites escenes de teatre amb conflictes que els nens havien de resoldre tot actuant i buscant una solució millor. 

El segon grup s’ha centrat en la sensibilització a la ciutadania sobre la situació de les persones sense sostre. Han fet diverses actuacions a la ciutat de Barcelona i han col·laborat amb la Fundació Esperança.

Finalment, el tercer grup ha preparat una conferència sobre la diversitat religiosa, en la qual els joves han explicat les seves tradicions religioses. L’acte va tenir lloc dissabte a l’Espai Jove La Fontana, amb l’assistència d’una quarantena de persones, la major part de les quals eren joves.