Vés al contingut
Catalunya Religió

(Monestir de Poblet) La figura fonamental del Barroc alemany, Johann Sebastian Bach, es trobarà aquest cap de setmana a Poblet amb un dels grans músics francesos de l’època, Jean-Philippe Rameau. Tot i ser contemporanis, els dos artistes no van trobar-se mai, però el seu llegat és testimoni d’un moment d’esplendor en tots dos països. L’organista Yves Rechsteiner els fa dialogar en un programa que, a més, recupera i reivindica un costum molt habitual en l’època i la música de llavors: la transcripció per a orgue d’obres inicialment pensades per a d’altres instruments.

Serà en el marc del IV Festival Internacional Orgues de Poblet. Aquesta pràctica ha donat lloc a veritables joies als llarg de la història de la música, fins al punt que nombroses transcripcions han arribat a assolir tanta o més fama que les obres originals. Amb una activitat musical molt variada, ja sigui com a solista, com a membre de formacions de cambra, com a transcriptor o com a arranjador, Rechsteiner acara en aquest programa sonates i partites de Bach amb suites de Rameau.

L’orgue Metzler del monestir de Poblet va ser creat pensant, precisament, en els orgues que Bach i Rameau tenien a la seva disposició en la seva època. Inaugurat l’any 2012, està captant l’interès d’especialistes de diversos països, que troben en aquest instrument i la basílica que l’acull una sonoritat històrica, molt inusual en altres instruments de l’actualitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.