Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Les carmelites descalces de Mataró acullen aquest divendres en el seu monestir un concert gratuït de la pianista Elizabeth Sombart. L'acte s'emmarca en el Vè Centenari del Naixement de Santa Teresa i porta per títol 'Paraules de Santa Teresa i música'. L'artista francesa ha previst altres concerts al llarg de la setmana: dimarts al Cottolengo, dimecres a la residència d'avis de la Fundació Pere Relats i dijous a la residència Betània.

La raó d'aquest cartell de caràcter més social és la voluntat de fer arribar la música clàssica en llocs on no és habitual trobar-la, com, per a exemple, a llocs de sofriment. És l'objectiu de la fundació Résonnance, que Sombart va crear el 1998 a Suïssa. Però divendres, al monestir de Mataró, hi anirà amb una altra motivació.

La priora de les carmelites descalces de Mataró, Anna Boj, parla d'una llarga amistat i situa l'origen en la seva relació amb l'anterior priora, Cristina Kaufmann. De fet, Sombart ja va tocar en una altra ocasió en el monestir, però a porta tancada.

Aquesta vegada tothom qui vulgui apropar-s'hi viurà un concert de música clàssica bastit amb la mística de Santa Teresa. Entre cançó i cançó, les germanes han previst lectures breus d'alguns dels seus escrits, que parlen de temes com la intimitat amb Déu o la caritat en el si de la vida comunitària. “Potser a través de l'art i de la música podem arribar a gent que d'altra manera no s'acostarien al nostre monestir” explica Anna Boj.

La pianista va demanar aquests textos per treballar-los amb previsió i poder adaptar el repertori, que comptarà amb peces de Bach, Beethoven, Chopin, Liszt i Schubert. Tal com apunta Boj, “el piano pot transmetre tranquil·litat” i, així, ajudar també a la pregària.

La relació de Sombart amb les carmelites descalces de Mataró s'explica també en el pròleg que va escriure del llibre 'Une existence épiphanique: Cristina Kaufmann (1939-2006)' d'Eric De Rus, en què l'autor parla de la interioritat, del silenci i del diàleg amb Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.