Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de TarragonaL’any 2015 va incrementar el perfil de persones de més de 65 anys ateses per Càritas Diocesana de Tarragona. És una de les conclusions que es van presentar aquest dissabte en el marc de la XXXVIII Assemblea Diocesana de Càritas celebrada al Centre Tarraconense El Seminari. 

El director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig, va dir que la Memòria reflecteix una situació “no resolta” i va fer especial menció al Servei de Migració i a la crua realitat dels refugiats. Una tragèdia en la qual “posarem tots els recursos necessaris però no entrarem en populismes ni en estratègies mediàtiques. Valorarem tots les situacions i donarem una resposta convicent”, va dir.

Seguidament va explicar el conveni establert amb el Monestir de Poblet per a l’acollida dels sense llar; les diferents aportacions econòmiques a les Càritas parroquials per tal millorar les seves infraestructures; la Trobada de totes les Càritas diocesanes de Catalunya el proper 22 d’octubre al Camp de Mart.

Primeres necessitats, orientació i acollida 

Pel que fa a les dades de la Memòria 2015, la coordinadora d’Acció Social, Pilar Ribas, va ser l’encarregada de presentar totes les accions i xifres que s’han fet al llarg del 2015. Va destacar que el perfil majoritari dels participants són parelles amb fills, d’entre 25 i 44 anys, però remarcant que aquest col·lectiu ha baixat respecte a l’any anterior, incrementant el de persones de més de 65 anys. Els participants continuen sent aturats i amb un nivell mínim de formació. Les principals ajudes han estat en alimentació; orientació i acollida; roba i subministrament d’aigua, llum, transport o farmàcia.

Respecte al voluntariat, la diòcesi compta amb 1.494 voluntaris actius i 48 col·laboradors.  

Objectiu: Model d'Acció Social

De cara al 2016, Francesc Roig va presentar els objectius de Càritas  entre els quals hi ha el fet d’aprofundir en la incorporació dels conceptes del Model d’Acció Social (MAS), fent  incidència especialment en la formació i en la millora dels aspectes relacionats amb l’acollida i l’acompanyament a les Càritas Parroquials i als seus projectes; unificar els criteris d’actuació en programes, projectes i altres actuacions de Càritas Diocesana de Tarragona i prosseguir amb la divulgació de les accions per tal de fer visibles les causes que generen pobresa i exclusió. També es posarà en marxa un nou web per acomplir amb la llei de transparència.

Baixen els donatius

Pel que fa al moviment de tresoreria, el responsable del Departament d’administració, Lluís Aranda, va informar de l’estat de comptes de l’exercici 2015 i del pressupost per a l’exercici 2016. Aranda va explicar que han baixat els donatius de particulars i entitats respecte a l’any anterior.

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que va presidir l'acte, va agrair a totes les Càritas (parroquials, interparroquials i diocesana) la tasca realitzada. “El cor de Càritas Diocesana de Tarragona fa 50 anys que batega. No podem deixar que s’aturi. Gràcies a tots els qui, dia rere dia, doneu vida a aquest cor. I una crida als qui encara no us heu decidit, sobretot als joves: cal que aquest cor bategui molts anys”, va expressar.

En l'acte, el responsable del Departament d’Acció Social de Càritas, Xavier Rius, va presentar la nova Llei del voluntariat que va donar peu a debat. L'assemblea va aprovar per unanimitat la Memòria d’activitats i l’econòmica de 2015 i els objectius per al 2016.