Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Facultat de Comunicació Blanquerna) Barcelona ha estat la seu de la presentació del RISECI (Religion in the Shaping of European Cultural Identity), -la religió en la construcció de la identitat cultural europea-, un projecte que uneix durant 2 anys 4 entitats europees i que està liderat per un centre català, l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

La Universitat d’Edinburgh, la Fundació Sigtuna de Suècia i el Museu del Cristianisme de Sticna, a Eslovènia són els actors d’un projecte que reflexiona sobre el paper de la religió en l’espai públic europeu i en la construcció de la seva identitat en termes culturals.

A la presentació, la directora de l’Observatori Blanquerna, la doctora Míriam Diez, va remarcar que el projecte és “únic per la seva constitució, ja que no és habitual unir un museu, una fundació, un observatori i una universitat en una recerca interdisciplinar comuna” i ha avançat que l’objectiu és “crear una xarxa europea de centres similars, organitzar taules rodones i debats entorn de temes com pau, gènere, humor, art, comunicació en formats diversos que van des d’exposicions, un laboratori tecno-religiós o debats oberts”.

El projecte, que compta amb activitats a cada país implicat, clourà a Barcelona el 2015 amb un informe final, l’elaboració d’un calendari cultural i religiós europeu i altres activitats que es podran seguir des de l’Observatori Blanquerna, organisme creat fa poc menys de dos anys en el marc de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

La Unió Europea, a través del Programa Cultural, cofinancia el projecte en un 50%. La primera activitat ha estat un panel sobre “Religió digital i identitat cultural europea”, realitzat dins el Congrés Comunicació i Realitat (13—14  juny) a la Facultat de Comunicació Blanquerna on han participat Gaspar Martínez, de la Universitat de Deusto i Oriol Poveda, de la Universitat d’Upsala (Suècia), entre d’altres.

La propera activitat tindrà lloc el mes d’octubre a Edinburgh i consistirà en unes jornades sobre pacifisme i religió.

Foto: Marta Navalón