Vés al contingut
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) L’economista, activista i expresident de Justícia i Pau Arcadi Oliveres ha rebut la medalla a l’activisme social pel seu treball incessant a favor dels drets humans i la justícia social a la XV Cimera Mundial de Premis Nobel de la Pau que va tenir lloc a la ciutat de Barcelona.

Aquest guardó, que es lliura des de l’any 2012, va ser presentat diumenge per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que en el seu discurs va destacar el gran treball d’Oliveres per “la defensa de la pau, la justícia i els drets humans” i també va mencionar que la lluita d’Oliveres ha estat present “en gairebé totes les lluites socials” i que els seus últims cinquanta anys d’activisme han sigut importantíssims per conscienciar-nos i implicar-nos en la consecució de la pau. “Amb Arcadi Oliveres hem après que no hi ha camí per la pau sinó que la Pau és el camí”, va dir Ada Colau, i també va fer referència als atemptats terroristes del passat 13 de novembre a París.

Aquesta medalla va ser lliurad a Michaela Mycroft l’any 2012 pel seu compromís i lluita pels drets dels nens discapacitats a Sud-àfrica, el 2013 a Jerzy Owsiak pel seu gran treball de caritat i justícia social a Polònia, i a Tereke Brhane el 2014 pel seu treball de conscienciació sobre les condicions dels refugiats a Itàlia, essent ell mateix un refugiat.

Les cimeres mundials de premis Nobel de la pau es van començar a celebrar el 1999 a Roma, a iniciativa de la Fundació Gorbatxov. D’ençà de llavors, cada any se celebren en una ciutat diferent, tot i que els comitès executius de l’entitat es troben a Roma i Moscou. Aquestes reunions tenen com a objectiu intercanviar opinions i promoure campanyes internacionals a favor de la pau i desenvolupar propostes per afrontar situacions d’emergència per a un món sense violència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.