Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri-CR) Nou notes sobre la situació del cristianisme a Catalunya. Aquesta és l'aportació que va fer l'escriptor i col·laborador de La Vanguardia Antoni Puigverd als Caputxins de Pompeia. Un relat que no amaga cap de les ombres sobre l'evolució de la presència actual del cristianisme a Catalunya.

Segons Puigverd aquesta presència cada vegada és més difusa i "Déu s'està volatilitzant a Catalunya". Una mostra és la clamorosa absència en els mitjans de comunicació, on "només es parlar de l'Església quan la seva presència concorda amb els valors dominants". Una presència que no es pot reduir només a la tasca social aplaudida per tothom: "o l'Església està present pel que és, o anirà desapareixent".

Aquesta situació és herència d'una Església que durant anys "va acompanyar les causes però no les liderava". Com a exemple, en l'influent corrent de Cristians pel Socialisme "molts es van fer socialistes però van deixar de ser cristians". Mentrestant, avui "la majoria de catòlics que ara resten són hereus d'un catolicisme conservador".

Puigverd el que reclama és "una Església capaç de dialogar amb el món modern sense fondre's amb el món modern". Entre altres punts parla de la necessitat d'enfrontar-se amb el relativisme i el nihilisme dominants -"l'ètica irreflexiva té una hegemonia total"-, l'anticlericalisme, i oferir un cristianisme nou als "febles d'ànima i de cor, als qui busquen i no troben". També proposa reivindicar que "la caritat inclou la justícia, mentre que ja justícia no inclou la caritat".

En aquest vídeo podeu veure la intervenció sencera d'Antoni Puigverd de dijous passat als Caputxins de Pompeia presentat per fra Josep Manuel Vallejo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.