Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(FEDAC/ CR) Des de fa 19 anys cada mes de gener l'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de Solidaritat organitzen un acte per recordar la mort de la infermera manresana Flors Sirera a Rwanda i, alhora, homenatjar la tasca de moltes persones anònimes que a través del seu treball incansable dediquen la seva vida a lluitar per un món més just i solidari.

La cloenda de la trobada, celebrada el passat dilluns, ha anat a càrrec de l'alumnat de 4t d'ESO de FEDAC Manresa, que amb la seva música, ha donat suport a una activitat que emfatitza la tasca que aquest grup de nois i noies està fent per conèixer de prop què significa la defensa dels Drets Humans. "Creiem que els drets humans s’han d’aplicar en el nostre dia a dia, perquè afecten la nostra relació amb els altres, amb el nostre entorn", afirmen els alumnes. L’escola, per a ells, "és un bon lloc per reflexionar sobre aquests temes tant transcendents, per poder-se forjar un futur millor i crear una bona atmosfera de respecte i solidaritat".

FEDAC Manresa aprofita l’àmbit d’Educació Èticocívica per treballar hem temes com el racisme, sexisme o la xenofòbia, i per altra banda a l’assignatura de Religió es treballen el conflicte de Síria i les dificultats que pateixen els refugiats. Ho han fet a través de la cançó Futur de Somnis –composada per la professora Imma Perlacia– en què es parla "del drama, els somnis i les esperances d’aquelles persones que es veuen obligades a fugir del seu país per poder tenir una vida amb més oportunitats".

Alhora, aquest curs FEDAC Manresa ha iniciat la participació en el projecte Etwining, amb altres escoles de diferents països d’Europa com Grècia i Itàlia. En aquest projecte es treballen els Drets Humans i la seva presència en els contes tradicionals, fent una anàlisi, reflexió i una nova elaboració amb traducció a l’anglès de diferents contes populars catalans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.