Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Observatori Blanquerna) El salesià Alfred Roca fa més de vint-i-cinc anys que és missioner a l'Àfrica; ha passat per Etiòpia, Eritrea i ara és a Adrigat, al nord d'Etiòpia de nou.

Nascut a Pallejà, Roca sembla un més entre els habitants africans. Després d'anys allà ha entès que la "única cosa que produeix felicitat és entendre que la vida és per donar-la, en donar-se a Déu, en donar-se als altres", i això segons Roca "et fa rebre molt", ja que "molta gent et correspon, et dóna felicitat, quan et dones dóna, quan ajudes t'ajuden".

Pel salesià català la felicitat rau en donar-se, en "fer de la vida un servei als altres", igual que va fer Jesús "acceptant la creu i moltes contradiccions". Ara bé, això no és sempre fàcil i menys en una societat secularitzada i allunyada cada vegada més del silenci i la reflexió. "La gent té por a entrar en ella mateixa", afirma Roca, "ens manca molta interioritat, a mi el primer".

Aquest vídeo forma part del mapa dels missioners catalans de l'Observatori Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.