Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Quan falta poc més de dos anys per al cinquè centenari de la Reforma protestant, Alemanya inicia la celebració d’aquest esdeveniment amb una exposició sobre Martí Luter i alguns prínceps germànics que li van oferir protecció durant els primers anys de la Reforma.

El 31 d’octubre de 1517 Martí Luter penja a la porta del Palau de Wittenberg el document Discussió sobre el poder de les indulgències, també conegut com “les 95 tesis”. El que començava com un pretès debat teològic va acabar donant lloc a la Reforma protestant, que canviaria el mapa social i polític d’Europa.

Per recordar-ho, la ciutat de Torgau, centre polític de la reforma protestant, acull l’exposició Luter i els prínceps, que es va inaugurar el 15 de maig i que es pot visitar fins al 31 d’octubre. Al llarg de la visita, es poden observar joies, armes, documents, llibres i alguns objectes que van pertànyer a Martí Luter i als prínceps que li van brindar protecció. L’exposició també il·lustra la influència que la traducció de la Bíblia va tenir sobre la llengua alemanya, i inclou una mostra de pel·lícules sobre Martí Luter.

Luter i els prínceps és la primera de quatre exposicions nacionals que Alemanya ha previst per la celebració del cinquè centenari de la Reforma. L’any 2017 es podran visitar les altres tres mostres: L’efecte Luter, a Berlín, sobre l’impacte que la reforma ha tingut arreu del món; 95 persones, 95 tresors, a Wittenberg, centrada en la persona de Luter i Luter i els alemanys, a Eisenach, sobre la influència del reformador en la societat alemanya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.