Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Aitona aquest divendres s’ha vestit de festa per commemorar la festa de Santa Teresa Jornet, filla d'aquest poble i fundadora de la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats tot recuperant una processó amb la imatge d’aquesta santa que fa 125 anys que va fundar la Casa Asil al poble que la va veure néixer i créixer.

Amb la presència de veïns de totes les edats, la imatge de la santa portada per quatre germanetes ha sortit de la Casa Asil a quarts d'onze del matí i ha recorregut els carrers d’aquest poble per celebrar d’aquesta manera solemne aquesta data tan assenyalada. El bisbe Salvador ha presidit aquesta processó que s’ha parat a tres punts importants del poble, considerat bressol de sants. Primer la comitiva ha parat a la casa natal de Santa Teresa Jornet, on va néixer l’any 1843, un dels moments més emotius de la festa. Després la processó també ha parat a casa del beat Josep Camí i del pare Palau per continuar fins a la parròquia de Sant Antolí.

Les últimes en portar la santa fins a la parròquia han estat de nou quatre germanetes, entre elles la superior, Sor Montserrat Brescó, que ha entrat a l’església amb aplaudiments dels fidels que ja l’esperaven a l’interior. El temple s’ha omplert i el bisbe Salvador Giménez ha presidit l’eucaristia tot afirmant en l’homilia que “avui recordem una dona que va donar la seva vida pels altres” i va afegir que “vull agrair l’exemple que donen amb el seu carisma i la seva estimació totes les comunitats de religioses i demanem a la Mare de Déu que ens ajudi a estar sempre més a prop de l’exemple de Santa Teresa”.

En acabar la missa els fidels van poder benerar la relíquia de la santa. Es dóna la circumstància que la darrera processó en honor de la Santa va tenir lloc l'any 1997, amb motiu del Centenari de la mort de Santa Teresa Jornet i des de llavors no ha tornat a sortir pels carrers. Els veïns del poble han demanat que es tornés a treure la Santa i avui ha tornat ha ser un dia històric i festiu amb els balcons engalanats amb la imatge de Santa Teresa Jornet, molt estimada pels veïns i les veïnes d’Aitona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.