Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Carmelites Descalços) La Trobada Internacional Teresiana ha congregat a Àvila del 10 al 15 d'agost a milers de pelegrins procedents dels cinc continents i ha comptat amb la participació del vicari general de l'Orde del Carmel, Agustí Borrell. Borrell ha valorat la trobada com "una experiència molt rica i interessant que ha permès comprovar que Teresa de Jesús segueix sent actual i universal".

Quant al nombre de participants, Borrell s'ha mostrat molt satisfet i ha valorat positivament la varietat de procedències i la representativitat dels grups que han reflectit les diferents formes de viure el carisma teresià. En aquest sentit, ha destacat la força que està prenent l'espiritualitat teresiana entre els laics. "Actualment hi ha molts seglars que vivint la seva vida normal es guien pel missatge i l'experiència de Teresa de Jesús. Ha estat molt interessant en aquesta trobada comptar amb la seva presència i testimoniatge", ha subratllat.

Segons ha precisat, una de les conclusions d'aquesta trobada és que l'espiritualitat teresiana "està donant noves formes de compromís i que està atraient a persones de tot tipus que veuen en Santa Teresa un model de vida".

El carmelita també ha destacat el treball "encomiable" que han realitzat els voluntaris durant tot el V Centenari del Naixement de Santa Teresa. "Aquests dies la família teresiana ha pogut comprovar la seva gran generositat i bon fer", ha afirmat.

En relació a l'acolliment de la ciutat d'Àvila, el vicari general ha expressat que la capital avilesa és la ciutat de Teresa i que s'ha notat. "Àvila respira Teresa pertot arreu i els avilesos són molt acollidors amb totes aquelles persones que vénen a la seva ciutat buscant a Teresa de Jesús", ha afegit.

Per la seva banda, el coordinador de la Trobada Teresiana Internacional, Antonio González, ha detallat les diferents activitats que s'han realitzat durant aquests cinc dies. En concret, ha enumerat els més de vint tallers que s'han celebrat, els diferents espais per a la reflexió i el diàleg, així com els moments dedicats a la fraternitat.

A l'Eucaristia d'enviament, el bisbe d'Àvila, Jesús García Burillo, ha comentat que "Santa Teresa de Jesús està molt feliç contemplant a tants fills reunits". A més, ha demanat als pelegrins que quan tornin a les seves llars perllonguin l'experiència viscuda aquests dies a Àvila. "Conèixer millor a Santa Teresa de Jesús ens ajuda a conèixer-nos millor a nosaltres mateixos. Quan ens apropem a Teresa rebem una nova llum", ha conclòs Burillo.

[Fotografies: Carmelites Descalços]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.