Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els professors de teologia fonamental de les diverses institucions acadèmiques d'Espanya i Portugal van fer un homenatge sorpresa al teòleg Salvador Pié, professor de Teologia Fonamental a la Pontifícia Universitat Gregoriana i a la Facultat de Teologia de Catalunya.

A l'Aula Magna de la Universitat de San Dámaso de Madrid, en el marc de les XVII Jornades de Teologia Fonamental celebrades la setmana passada, l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, va presidir l'acte en el que es va fer l'homenatge . Se li va oferir la publicació de la miscel·lania, Testimonio y Sacramentalidad. Homenaje al Profesor Salvador Pié-Ninot, títol que recull dos dels grans conceptes teològics que ha tingut com a punt referencial Pié en el seu treball teològic.

El volum ha tingut com a editors els doctors Juan Luís Cabria, actual degà de la Facultat de Teologia de Burgos, i el doctor Ricardo Luís de Carballada, professor de la Facultat de Teologia San Esteban de Salamanca.

Tal com es diu en el pròleg del llibre "Aquest homenatge al professor Salvador Pié-Ninot ha sorgit espontàniament d'uns col·legues que imparteixen les mateixes disciplines acadèmiques i comparteixen inquietuds intel·lectuals en diverses universitats, facultats i centres teològics d'Espanya, Portugal i Itàlia, que cada dos anys es troben a les Jornades de Teologia Fonamental o en les Jornades de Eclesiologia. En ambdues Jornades ha pres part molt activament des dels seus orígens el professor Pié-Ninot. I no només ha estat un participant constant, sinó que és considerat, juntament amb altres, la seva ànima mater tant per l'entusiasme mostrat en el transcurs de les successives edicions, com pel seu dinamisme, implicació i interès per procurar un alt nivell intel·lectual i per fomentar un intens diàleg teològic".

L'arquebisbe Osoro va remarcar l'agraïment de l'Església a Espanya al treball teològic de mossèn Salvador Pie, qui per es va mostrar molt agraït i alhora emocionat per aquest homenatge dels seus companys teòlegs, molts dels quals també han estat alumnes seus. De la Facultat de Teologia de Catalunya, van acompanyar-lo els professors Xavier Morlans, José Ramon La Parra i Norbert Miracle.

Les Jornades d'enguany han tingut com a lema "El testimoni com a categoria teològico fonamental" i han tingut com a ponents els doctors Javier Prades, rector de la Universidad San Dámaso, Thomas Söding, professor a la Ruhr-Universität Bochum, i el mateix Salvador Pié.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.