Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) La Fundació Sant Josep Oriol, gestora de la residència sacerdotal que hi ha al barri de Les Corts de Barcelona, ha acceptat la modificació del Pla Especial d’Edificació i Remodelació de la finca situada al mateix districte, concretament en el carrer del Remei, cantonada amb carrer de Galileu. El projecte havia generat disconformitat amb l'associació de veïns del barri.

El Pla Especial s'havia signat el mes de novembre de 2014. En aquell moment es va aprovar un projecte d’edificació i remodelació d’aquest immoble i el seu ús com a residència de professors d’universitats i doctorands així com de preveres, així com el permís d’un volum d’edificació de planta baixa i sis pisos a la finca que comprèn part del carrer de Galileu i del carrer del Remei.

L’abril de 2015 es va demanar la llicència d’obres. A partir d’aquesta data alguns col·lectius de veïns del barri de Les Corts van mostrar la seva disconformitat pel fet que es construís una nova edificació. Després de diverses reunions amb veïns i representants municipals, ahir dia 25 de juliol de 2016 es va celebrar una reunió convocada per l’Ajuntament de Barcelona on es va anunciar que es concedirà la llicència d’obres preceptiva a fi de complir els requisits que preveu la llei.

Amb l’objectiu d’afavorir el bon veïnatge, la Fundació Sant Josep Oriol que gestiona la residència sacerdotal ha accedit a rebaixar en dues plantes la construcció tant del carrer del Remei com del carrer Galileu, tot i que la majoria d’edificis de la zona tenen fins a vuit pisos. La mateixa institució vol agrair al govern del districte del barri de Les Corts i a l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona la seva interlocució i capacitat de gestió durant el procés d’aprovació del projecte que permetrà garantir la viabilitat de la residència sacerdotal.

L’objectiu d’aquest projecte residencial sempre fou obtenir les rendes necessàries pel manteniment de la residència Sant Josep Oriol on s’allotgen els capellans ancians de les diòcesis de la província eclesiàstica de Barcelona, és a dir, de l’Arquebisbat de Barcelona, del Bisbat de Terrassa i del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

[Fotografia: Google Street View]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.