Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquesta és una de les dades presentades en la segona fase de l’estudi 'L’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social de Catalunya', una recerca promoguda conjuntament per la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Pere Tarrés. La presentació dels resultats va anar a càrrec d'Àngel Belzunegui, coordinador de l’estudi i director de la Càtedra d’Inclusió Social i Marina Aguilar, coordinadora del treball de camp i investigadora de la Fundació Pere Tarrés.

La presentació, que va tenir lloc el dimecres a l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós, va comptar amb l’assistència de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; i la directora honorífica de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV, Carme Borbonès.

"Les persones ateses directament a Catalunya l’any 2014 va ser de 426.976 persones. El 46% d’aquestes persones tenen entre 31 i 45 anys, una dada que no ens sorprèn perquè aquest és el perfil més comú de les persones pobres a Catalunya", va explicar Àngel Belzunegui.

Es calcula que l’acció social de les entitats de l’Església catòlica va beneficiar directa i indirectament més d’1.200.000 persones. L’any 2014 van ser ateses unes 47.000 llars amb un volum de recursos 168 milions anuals, dels quals un 70% provenen de la iniciativa privada, individual, i la resta convenis amb institucions.

L’estudi també constata la importància dels voluntaris vinculats a les entitats socials d’Església, una xifra que s’eleva a les 18.850 persones.

La primera fase qualitativa d’aquest estudi es va presentar el mes de març de 2014.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.