Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) En la solemnitat dels sants màrtirs de Tarragona, Fructuós, bisbe; i sant Auguri i Eulogi, diaques, que s’escau el dia 21 de gener, ha tingut lloc la pregària i la lectura de la Passio Fructuosi, recull de la història d’aquest procés martirial, immortalitzat entre mitjans del segle III dC i inicis del segle IV dC., a l'amfiteatre romà de Tarragona.

L’acte, organitzat un any més per l’Associació Cultural Sant Fructuós, ha estat presidit per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; i ha comptat amb la presència del vicari general de l’arxidiòcesi, mossèn Joaquim Fortuny; el bisbe auxiliar pels Estats Units i el Canadà del Patriarcat de Romania, Joan Cassià de Vicina i Vasile Baltaretu, rector de la parròquia romanesa de Sant Calinic i de Sant Fructuós de la ciutat.

Després de la lectura de les Actes, Pujol ha ressaltat el fragment que fa referència a pregar per l’Església estesa d’Orient a Occident en el marc d’aquesta Setmana de pregària universal per a la unitat dels cristians que clourà aquest proper diumenge dia 25 de gener. “Com diu el Papa Francesc hem de tenir un esperit acollidor, un cor obert”, ha dit. La pregària ha finalitzat amb el cant dels Goigs.

A les set del vespre, s’ha inaugurarat l’exposició 'La Passió de Sant Fructuós. 25 anys de representació' al vestíbul del Centre Tarraconense El Seminari. Una memòria documental i gràfica de la Passio Fructuosi, que aquest any celebra el 25è aniversari de la seva primera representació, que permet oferir una mirada als nostres màrtirs des de la perspectiva de la història i l’art. També mostra una visió retrospectiva del projecte teatral de l'Associació Cultural Sant Fructuós al servei de la cultura i la fe.

Al vespre la Catedral de Tarragona ha acollit la celebració de la missa pontifical de sant Fructuós, presidida per l'arquebisbe i animada amb els cants del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.