Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Abadia de Montserrat) El pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha declarat, arran de la mort de mossèn Josep Maria Ballarín, que “ens deixa un capellà molt emblemàtic i, d’altra banda, molt atípic; un home profundament apassionat per Déu, un home que s’ha volgut sempre profundament cristià, que ha viscut molt la pertinença a l’Església, però que no s’ha sentit mai clerical, sinó que s’ha sentit sempre testimoni de Jesucrist, enmig del poble cristià, i enmig de la societat”. “A través dels seus escrits, de les seves participacions als mitjans de comunicació –ha afegit el P. Abat-, ha anat fent aquest apostolat de presentar la fe cristiana, la visió cristiana de les coses amb la simplicitat, amb bon humor, amb una certa ironia que tenia per fer atraient el missatge cristià, i perquè els altres descobrissin què era allò que a ell l’omplia”.

Josep M. Soler també remarca que “ha estat un gran apassionat de la humanitat, de la causa de l’ésser humà, amb una visió àmplia, i valorant sempre la tradició humanista de les arrels cristianes d’Europa. Però sempre ben arrelat a Catalunya, a la seva història, a la seva personalitat, als seus drets”. “Sempre havia tingut una gran estimació per Montserrat. A més, l’unia una bona amistat amb els pares abats Aureli M. Escarré i Cassià M. Just, a més d’alguns altres monjos. També havia tingut una relació molt cordial amb mi, fins i tot amb alguns tocs d’humor algunes vegades, però no tant sovintejada per raons de la seva salut més precària”, ha afegit.

Com a signes significatiu l'abat explica que “el 2011 va fer ofrena a la Moreneta del calze i de la patena de la seva primera missa. Els havia dissenyat i cisellat ell mateix. Volia que un cop ell faltés, continuessin destinats a la litúrgia i per això que els monjos els utilitzessin en el Santuari de la Mare de Déu”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.