Vés al contingut
Catalunya Religió

Laura Mor –CR | Volen ampliar coneixements sobre la crisi dels refugiats per tal de donar-hi resposta des de les comunitats. Aquest és l'objectiu de la primera reunió de curs del grup Anawim, que aplega abadesses, provincials, superiores majors, delegades i superiores generals de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). Aquest dilluns s'han trobat a les Missioneres de la Immaculada Concepció, al barri de la Bonanova, per parlar sobre les causes i les conseqüències d'aquest drama humanitari.

"La vida consagrada, com a seguidors del Crist [diem]: allà on hi ha sofriment humà, hi ha resposta", assegura en aquest vídeo la germana Rosa Masferrer. És la provincial de les religioses de Sant Josep de Girona, i com a vicepresidenta de la URC coordina les trobades del grup Anawim. Masferrer explica que volen "ampliar horitzons" i no quedar-se amb consideracions personals davant d'una qüestió tan complexa. Per això han convidat Javier Alonso, que coordina el grup de migracions de Cristianisme i Justícia i la Fundació Migra Studium.

"Ens hem d'unir i hem de fer-ho com Església. Els religiosos no som una part que anem per lliure", hi afegeix Consol Muñoz, franciscana missionera de la Immaculada Concepció. Muñoz explica com s'hi estan implicant les comunitats, amb recursos personals i econòmics, i com volen coordinar-se, en tant que Església, en l'acollida dels refugiats que han d'arribar a Catalunya.

Amb el nom d'Anawim que significa "els pobres de Javhè"– celebren dues trobades anuals per animar la vida congregacional i compartir preocupacions socials i de l'Església a casa nostra. Es tracta d'un grup exclusivament femení i forma part de la Unió de Religiosos de Catalunya que, alhora, està dins del paraigües de la Conferència Espanyola de Religiosos, la CONFER.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.