Vés al contingut
Catalunya Religió

(Centre Delàs) Armes de foc, bombes cohets, torpedes, míssils o equips electrònics. És el material de defensa que l'any 2014 Espanya va exportar a Israel. Durant el mateix període, a l'Afganistan, hi feia arribar sistemes de direcció de tir i equips electrònics i, al Pakquistan, vehicles militars. Així ho indica una nova eina de cerca de dades i anàlisis del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, creada per relacionar les exportacions d'armes a països en conflicte armat. L'eina incorpora dades des de l'any 1995 fins a l'actualitat.

Aquesta base de dades ha estat elaborada amb les dades oficials de la Secretaria d'Estat de Comerç en el seu informe 'Estadístiques espanyoles d'exportació de material de defensa, d'un altre material i de productes i tecnologies de doble ús'.

La finalitat d'aquesta visualització és incorporar informació sobre quins països en conflicte han rebut armes per part del govern espanyol, segons les variables de la base de dades de l'Uppsala UCDP (Uppsala Conflict Data Program).

La rellevància d'aquesta nova eina de cerca d'exportacions d'armes del Centre Delàs és que segons el criteri 3 de la Llei 53/2007 i de la Posició Comuna PESC/944/2008 s'estableix que no s'haurien d'autoritzar llicències d'exportació de material de defensa a països en tensió o conflicte armat.

Les dades poden visualitzar-se en format taula i mapa, sent descarregables en diferents formats, facilitant així la tasca d'investigadores, periodistes, professores i activistes en les seves activitats relacionades amb el comerç d'armes i l'anàlisi de conflictes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.