Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fragmenta Editorial) Raimon Panikkar va establir que una part de les seves cendres es llancessin al Ganges (Índia), i una altra part quedés a Tavertet. El proper 4 de desembre tindrà lloc, a l'església de Tavertet, una celebració interreligiosa conduïda per Xavier Melloni, que girarà al voltant dels quatre elements: aire, aigua, terra i foc.
 
Part de les cendres del pensador català Raimon Panikkar, traspassat el 26 d’agost a Tavertet, seran dipositades al cementiri vell de Tavertet, la població on va viure els últims vint-i-cinc anys de la seva vida.

La celebració del lliurament a la terra d’aquestes cendres tindrà lloc el dissabte 4 de desembre, a les 17 hores, a l’església parroquial de Tavertet. Serà una celebració interreligiosa conduïda pel jesuïta Xavier Melloni, estretament lligat a la figura de Panikkar. En la celebració es llegiran textos de les diverses tradicions religioses i seculars i textos de Raimon Panikkar al·lusius als quatre elements: l’aire, l’aigua, la terra i el foc. A més de la lectura de textos, l’acte inclourà diverses accions simbòliques, i es tocaran peces religioses de tradicions i cultures diverses, interpretades per músics de diferents religions.
L’indret del cementiri de Tavertet on hi haurà dipositades les cendres de Raimon Panikkar estarà assenyalat per una estela funerària que evoca la transformació dels temps.
 
Si se supera l'aforament de l'església (150 persones) caldrà seguir la cerimònia des de l'exterior, on s'haurà muntat un servei de megafonia.