Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) Que el 2015, a Europa, ningú dormi al carrer. Aquest és l’objectiu que volem assolir les entitats europees que treballem per eradicar el sensellarisme. Paraula que ens ressona, el primer cop que la sentim, estranya, però que conté tota la denúncia que fem al fenomen injust pel qual hi ha gent que veu vulnerat el seu dret a l’habitatge i alhora respecta des del més profund la dignitat inherent a cada persona que viu  en situació de sense llar.

Com cada any, des d’Arrels / Sant Ignasi i Càritas diocesana de Lleida, ens fem ressò de la Campanya de les Persones Sense Llar. Enguany se celebrarà el cap de setmana vinent, es dies 27 i 28 de novembre, sota el lema “Cap persona sense drets. Cap persona sense llar”. 

Els nostres usuaris, les persones que acollim i amb qui treballem, persones que viuen en situació d’exclusió social, tenen la possibilitat aquest dia de sortir al carrer i fer sentir la seva veu. Amb la seva participació hem elaborat un manifest que denuncia la injustícia que suposa la seva situació, on demanem mesures concretes i clares per a eradicar-la: començant per donar l’oportunitat a tothom d’un sostre digne, especialment per l’hivern, i continuant fins a l’assoliment dels eixos de la campanya europea: que ningú dormi al carrer, que ningú visqui en un allotjament d’emergència per un període superior al necessari, que ningú resideixi en allotjaments temporals més temps de l’estrictament necessari, que ningú abandoni cap institució sense tenir una alternativa d’allotjament.

A més, volem que la Campanya sigui un espai de trobada entre tots, persones que tenen llar i persones que no en tenen, que sigui alhora reivindicativa però també de festa, de celebració per totes les passes endavant que cadascú pot anar fent a  nivell individual per a avançar vers un context de solidaritat real. Us convidem a compartir-la amb nosaltres a la xocolatada que durem a terme dissabte 27 a la tarda, a la Pl. St. Joan (lloc a confirmar) i a l’Eucaristia – memorial que se celebrarà diumenge 28 de novembre a les 13h a la parròquia de St. Ignasi de Loiola de Lleida. En aquesta missa cada any recordem i preguem per totes les persones sense llar que ha mort i  que eren conegudes per Arrels-Sant Ignasi. 

Natàlia Méndez. Directora d'Arrels- Sant Ignasi