Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Marta Nin – CR) L’arquebisbe de la Seu d’Urgell, Joan Enric Vives, ha qualificat de “molt cordial” el dinar que el papa ha tingut amb els bisbes espanyols al palau episcopal de Barcelona. Vives ha parlat amb CatalunyaReligió.cat després de l’àpat i ha declarat que “al papa se’l veia molt content i impressionat”.
 
Durant el dinar, que l’arquebisbe de la Seu ha trobat força “sofisticat”, s’ha servit una crema de verdures amb boniatos acompanyada amb cava, corder desossat amb salsa i vi negre, crema catalana, gelat, carquinyolis i xocolata d’una mona que representava la Sagrada Família. Per acabar, se’ls ha servit malvasia i cafès. Segons ens ha explicat Joan Enric Vives, el cardenal Sistach ha fet un brindis d’agraïment a Benet XVI i el papa ha respost donant les gràcies a tothom que ha fet possible l’esdeveniment del dia. Sistach ha regalat al papa un quadre amb esmalts, reproducció de la Sagrada Família.

Vives ha fet una valoració molt positiva de la jornada. “A la Sagrada Família hi havia la nostra gent, la gent de les parròquies, gent normal” ha explicat a Catalunyareligió, alhora que ha valorat “l’esforç” de totes les persones que esperaven al papa pels carrers de Barcelona.

Des del punt de vista de la fe, l’arquebisbe de La Seu considera que la visita del papa “revifarà el caliu de les brases de la fe que molts conserven en el seu interior” i “això será un repte per a les comunitats cristianes, cridades a acollir tots aquells que amb les pròpies ferides i necessitats ara vulguin tornar-se a apropar a l’Església”.