Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

En la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia després del Consell Executiu el conseller Joaquim Nadal ha dir que el Govern de la Generalitat “valora positivament la visita del Sant Pare perquè creu que és globalment positiva pel país” i ha afirmat “la visita del papa té un interès de caràcter general més enllà del que pugi tenir per la comunitat catòlica”. Nadal ha fet aquest afirmació responent a les preguntes dels periodistes sobre el contingut de la carta de benvinguda a Benet XVI publicada al Corriere della Sera.

Tot i que el conseller ha remarcat que aquesta carta la “signa la comunitat catòlica de Catalunya” i no és un tema de Govern, ha dit que “el Govern pot valorar el contingut d’aquest manifest en relació a aspectes com el reconeixement nacional, la realitat lingüística de Catalunya i creure que allò que se li diu al papa té un cert senti i respon a una certa raó de ser”. Ha afirmat també que “te un cert sentit parlar que en alguns aspectes Catalunya té arrels cristianes”.

Joaquim Nadal també ha assegurat que el govern “no s’ha de posar” en “el joc d’equilibris de l’Església, de la jerarquia eclesiàstica, de l’església catalana, de l’espanyola”. En aquest sentit, la funció del govern és garantir que hi hagi “les condicions perquè la visita del papa es produeixi amb la màxima normalitat”.

D'altra banda, aquest dimarts s'ha fet públic el dispositiu expecial de trànsit que afecta els accessos a Barcelona el 7 de novembre.