Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Sant Feliu) Després de tres anys d’edificació, el proper dissabte 23 d’octubre el bisbat de Sant Feliu inaugura la nova seu de la casa de l’Església. En aquest acte assitiran el president de la Generalitat, José Montilla, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; entre les autoritats eclesiàstiques es comptarà amb la presència del nunci apostòlic, Renzo Fratini,  el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i altres bisbes de les diòcesis catalanes, i el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

Aquest dimarts el bisbe Agustí Cortès va beneir la capella de la nova casa, que es troba a la planta baixa de l’edifici. La nova seu, situada al carrer d’Armenteres número 35, ja ha obert les seves portes. A banda de la sessió inaugural de dissabte, diumenge es celebrarà l’eucaristia a la catedral de Sant Llorenç i per la tarda hi haurà una jornada diocesana i de portes obertes a la Casa de l’Església.

Des de la creació de la diòcesi, el 2004, els serveis diocesans s’han ubicat d’una manera provisional en uns pisos situats a la Plaça de la Vila, prop de la catedral, però aviat han començat a quedar petits per la vida creixent de les delegacions i els serveis de la nova diòcesi.

Per aquest motiu el 15 de setembre de 2007, es va col·locar la primera pedra d’un nou edifici per allotjar les dependències de tots els serveis i delegacions diocesanes que ofereix el bisbat i com a referència per a tota l’església diocesana.

La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat va ser creada el 15 de juny de l'any 2004 i com a primer bisbe de la nova diòcesi va ser nomenat Agustí Cortès.