Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) Aquest dimecres matí joves de l’YMCA (Youth Men’s Christian Asociation) i de l’escola La Salle Gràcia de Barcelona van estar al Palau Sant Jordi per veure els últims minuts de l’entrenament de Los Angeles Lakers i practicar a la pista on juga dijous el partit contra el Regal Barça i aprendre de Pau Gasol, Kobe Byant, Nacho Solozábal, Manolo Flores, Ferran Martínez i Epi, entre d’altres.

El clínic ha estat possible gràcies al programa NBA Cares, que també ha regalat samarretes i pilotes als participants. Alguns d’aquests joves, tindran l’oportunitat d’assistir al gran partit.

La NBA Cares, que podria traduir com “la NBA es preocupa”, és una iniciativa de responsabilitat social de la lliga americana sorgida l’octubre de 2005. A través d’una lliga mundial d’extensió comunitària aquest programa solidari aborda temes com l’educació, la joventut, el desenvolupament de la família i la salut i el benestar. Des de la NBA, els equips i els jugadors es vol donar suport a diversos programes, socis i iniciatives que tracten d’afavorir els infants i les famílies de tot el món.

“Avui el més important seran els vostres ulls i les vostres orelles. Podreu veure i escoltar als jugadors de la NBA”. Amb aquestes primeres paraules en anglès de Donnie Arey, entrenador i educador de diferents programes de la NBA, els alumnes de l’escola La Salle Gràcia i de l’Associació YMCA var iniciar una jornada del tot diferent a la que estan acostumats. Després de baixar de l’autobús i van premiats ja d’entrada amb una samarreta de la NBA Cares, Arey s’ha encarregat de donar-los la benvinguda, explicar-los com funcionaria el clínic i, sobretot, motivar-los.

Després d’accedir al Palau i veure els últims minuts de l’entrenament dels Lakers, els vora 80 nois i noies van baixar a la pista i Pau Gasol, fent d’amfitrió, els va saludae apel·lant a la “especial oportunitat que ha tingut de venir a jugar a Barcelona amb el seu equip”. Amb la pista repartida en 4 parts, els adolescents van poder aprendre i jugar amb els grans de la NBA i amb els quatre exjugadors del Barça. Van practicat el tir, la passada i les fintes, posant també l’accent en la importància de l’esport per dur un estil de vida saludable. Alguns d’ells també van atendre els mitjans de comunicació que hi havia al Palau, explicant l’experiència de la jornada. Finalment, jugadors i alumnes s’han fet una fotografia de grup.

La Youth Men’s Christian Asociation (YMCA) és una organització no governamental present en 130 països i fundada l’any 1844. Desenvolupa activitats dirigides a molts i diversos col·lectius en àrees d’intervenció social, formació, esport, educació en valors i cooperació internacional. Des de l’any 2001 YMCA està present a Barcelona a través del Centre d’Activitats situat al barri de Gràcia. El seu equip tècnic, juntament amb nombrosos voluntaris, duu a terme programes dirigits a la infància, la joventut i la dona, buscant la seva plena integració, així com la millora de la seva qualitat de vida.

Per a la consecució de les seves finalitats solidàries, YMCA col·labora amb diferents institucions públiques i entitats privades a Catalunya, amb qui comparteix un mateix interès per l’enfortiment

Amb una experiència centenària al barri de Gràcia de Barcelona, La Salle Gràcia fa una aposta per un projecte educatiu basat en els valors cristians al servei d’una formació de qualitat. A partir d’una comunitat educativa compromesa té la missió de formar persones responsables, solidàries, creatives i justes, posant èmfasi en la convivència i en els alumnes com a protagonistes corresponsables de la seva educació. El centre acull els nivells d’educació d’infantil, secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

La Salle Catalunya forma part d’una institució mundial dedicada a l’educació, des de fa més de tres segles i és present en 82 països. A casa nostra, treballem en 25 Centres Educatius, de tots els nivells, des de l’Educació Infantil fins a la Universitat. Més de 20.000 alumnes i 1.500 professors i professores certifiquen que el nostre Projecte Educatiu és sòlid i eficaç per a donar resposta a les necessitats del món en què vivim. Tota la Comunitat Educativa (professors, professores, germans i personal no docent) treballen per formar ciutadans amb principis i valors, crítics, compromesos i capaços de fer front als reptes del món present.