Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Coincidint amb la trobada de Sant Egidi a Barcelona, aquest dimarts el metropolita Hilarion Alfeyev de Volokolamsk, del patriarcat rus, serà investit Doctor Honoris Causa per la Facultat de Teologia de Catalunya. L’acte estarà presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach.

El doctorat al metrapolita Hilarion remarca el seu ferm i constant compromís i la seva presència activa en el camp ecumènic. L’acte també és un reconeixement de la teologia ortodoxa en el seu conjunt i d’homenatge a un dels seus representants més qualificats.

El metropolita Hilarion de Volokolamsk (Moscou, 1966) és actualment president del departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou. Va estudiar a la Universitat d’Oxford i és doctor en Teologia per l’Institut Saint-Serge de París. És redactor i membre del consell editorial de diverses revistes i col·leccions, entre les quals Studia Monastica, que publica a l’Abadia de Montserrat.

Com a bisbe i teòleg, Hilarion s'ha estat dedicat al camp de l’ecumenisme i de la problemàtica social i cultural des de l’Església ortodoxa russa, però també al servei del diàleg entre les Esglésies cristianes. És membre dels comitès executiu i central del Consell Ecumènic de les Esglésies i membre de la comissió Fe i Constitució. Com tal ha intervingut en diverses comissions teològiques bilaterals de diàleg, amb l’Església catòlica, així com també amb l’Església anglicana i amb l’Aliança Mundial de les Esglésies Reformades. També ha encapçalat la delegació de l’Església ortodoxa russa en les respectives assemblees del Consell Ecumènic Mundial.

La investidura es farà a la seu de la Facultat de Teologia de Catalunya a Barcelona (Diputació, 231) aquest dimarts a les 10 del matí, presidida pel cardenal Sistach com a Gran Canceller de la Facultat i la laudatio anirà a càrrec d’Armand Puig i Tàrrech, degà-president.