Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) Les entitats budistes de Catalunya han convocat pel proper dissabte 2 d'octubre la primera 'Marxa per la Pau i la no-violència'. La concentració començarà a les 10.30 hores a l'avinguda Reina Maria Cristina i acabarà al Castell de Montjuïc.
 
La marxa la convoquen la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes conjuntament amb la Fundació Casa del Tíbet, la Sangha de Thich Nhat Hanh  i Birmània per la Pau.
 
Es tracta d'una actuació que d'una banda pretén homenatjar a un dels grans referents del moviment pacifista del segle XX, Mahatma Gandhi, coincidint amb què el 2 d'octubre farà 141 anys del seu naixmeent, i d'altra banda, reclamar el respecte als drets fonamentals i a la pau en països de l'Extrem Orient com Tibet, Vietnam i Birmània, on els monjos budistes pateixen persecucions.
 
Aquests són tres dels tretze estats on la sitaució de la llibertat religiosa i els drets humans és "especialment preocupant", segons el darrer informe de la Comissió per a la Llibertat Religiosa en el Món, una organització independent del govern dels Estats Units que té com objectiu aconsellar al president, departament d'exteriors i Congrés en aquest tipus de qüestions.
 
Altres països que apareixen citats en aquest informe són Corea del Nord, Eritrea, irak, Iran, Nigèria, Pakistan, Xina, Aràbia Saudita, Sudan, Turkmenistan i Uzbekistan.