Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) Comença la segona edició del curs monogràfic “El Servei de llegir a missa”. Davant la bona rebuda que va tenir el curs l’any passat, els organitzadors -el Centre de Pastoral Litúrgica juntament amb el Centre d’Estudis Pastorals- han decidit repetir l’experiència.

Fins ara l’habitual era trobar sessions puntuals o cursos breus sobre aquest servei, però amb aquest curs s’aconsegueix una temàtica més profunda i especialitzada al voltant del ministeri de difondre la paraula de Déu.
 
Xavier Aymerich, membre del CPL i professor del curs, ha explicat a CatalunyaReligió.cat la importància d’aquest curs per a les persones que desenvolupen ministeri de llegir a missa: “Els capellans fan un servei molt important però no és l’únic. Els laics que llegeixen les lectures de la paraula de Déu també fan un servei molt important, de fet, també és un ministeri i han d’estar preparats per fer-ho”. A banda d’aquest objectiu, el de preparar les persones, el curs també té com a objectiu “fer veure als laics que fan aquest servei que la seva tasca també és imprescindible”.
 
Aymerich creu que “en general les persones que surten a llegir a missa tenen coneixements generals i no estan gaire especialitzats en els temes bíblics”. Per aquest motiu neix la idea d’aquest curs, de la necessitat de formar-los i preparar-los per l’important servei de llegir a missa.
 
El curs monogràfic, que es farà entre el 7 d’octubre i el 2 de desembre, consta de nou sessions: cinc teòriques, tres pràctiques i la última centrada en les conclusions. Entre les teòriques els temes són: la importància de la paraula de Déu; el ministeri del lector, del salmistai altres serveis de lectura; els leccionaris; una introducció general als llibres de la Bíblia i finalment els gèneres literaris. Les pràctiques se centren en temes com saber entonar, comunicar, llegir cada gènere literari, etc.
 
Les novetats d’enguany són bàsicament la divisió en subgrups alhora de fer les sessions pràctiques i la sessió “La introducció als llibres de Bíblia”, que l’any passat no existia.
 
La organització calcula la presència d'una cinquantena de persones en l'edició d'aquest any.