Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest divendres al matí el cardenal Lluís Martínez Sistach ha pronunciat una de les homilies que té més ressò cada any, la de la celebració de la Mare de Déu de la Mercè. En l’acte religiós central de la Festa Major de Barcelona, l’arquebisbe ha fet una crida als cristians a implicar-se en la “construcció d’una societat que sigui veritablement humana, justa i lliure”.

Sistach ha lamentat que hi hagi “un dèficit del compromís cristià dels laics en les realitats seculars, en la política, en l’economia, en la cultura, en la comunicació i en tots els àmbits de l’activitat humana” i ha remarca la seva reponsabilitat en “impregnar amb els valors de l’Evangeli les realitats seculars”.

En la seva intervenció davant dels representants de les institucions civils, l’arquebisbe de Barcelona s’ha referit al proper viatge del papa per afirmar que serà “un examen de la capacitat acolliment de la ciutat” i “un examen de la qualitat de la nostra vida cristiana”. Sistach ha afegit que “la dedicació del temple de la Sagrada Família és una invitació sobretot a les famílies cristianes a ser ‘un santuari de pedres vives’”.

El compromís dels cristians Martínez Sistach l'ha emmarcat en les paraules de Benet XVI en el recent viatge a Regne Unit en les que afirmava que “l’Evangeli està en la base d’una societat veritablement humana, justa i lliure”. Per això, ha demanat que l’estada del papa a Barcelona també sigui una ocasió per “conservar l’ànima cristiana” de la societat, una “rica tradició, que no és morta, encara que potser estigui, com les brases, a vegades amagada sota les cendres”.

En l’homilia, que ha alternat el català i el castellà, l’arquebisbe de Barcelona ha parlat de la propera Trobada Internacional per la Pau de Sant Egidi que es farà a la ciutat per reclamar que “els qui creiem en Déu treballem per conviure en pau en aquest món globalitzat i en aquesta societat plural”. També ha recordat “les necessitats creixents d’un temps de crisi econòmica” i “els nous reptes d’acolliment que ens planteja una ciutat cada dia més plural”.

A la celebració hi ha assistit el president Montilla i la majoria de regidors encapçalats per l'alcalde Hereu. Aquest any, una de les lectures l'ha proclamat precisament l'arquitecte director de la Sagrada Família Jordi Bonet. Com és habitual, la Basílica de la Mercè s'ha omplert de gom a gom. També, durant la missa, ja s'ha format la cua a l'exterior per accedir al cambril de la Mare de Déu.

Aquí podeu llegir l'homília completa.