Vés al contingut
Catalunya Religió

(Carla Herrero Nebot/CR) L’exorcisme. Una part de la religió catòlica relegada a l’ombra. Poc coneguda i sovint desdibuixada. Un concepte que popularment està molt vinculat al mal, al dimoni, a allò paranormal, a la por, a l’ocultisme, a la màgia, a la possessió del nostre cos. Però poc vinculat a la religió.

Contrari a aquesta visió és el dominic Juan José Gallego: l’exorcisme no deixa de ser una oració que es fa en nom de Déu per treure el dimoni d’un cos posseït. Aquesta pràctica, a més, està estretament lligada a la fe, perquè “si no creus en el dimoni, aquest no et posseirà”.

Així de clar ha estat Juan José Gallego, doctor en Teologia i llicenciat en Filososfia pura. Actualment és l’exorcista de l'arquebisbat de Barcelona. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb ell per conèixer què significa tot el món de l’exorcisme. Una pràctica que neix a la Mesopotàmia i que té més de 4.000 anys d’antiguitat.
Amb l’entrevista que es pot veure aquí, es trenquen molts dels falsos mites que giren al voltant de l’exorcisme.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.