Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ramon Ribera - Santuari del Miracle) El Miracle és un Santuari, complex, que commemora una aparició mariana del 1458; està a dinou quilòmetres de Cardona i quinze de Solsona, en un lloc silenciós, ben comunicat (a una hora i mitja de Barcelona), d’amples horitzons, on s’hi respira pau; des de fa més d’un segle està animat per una petita comunitat de monjos de Montserrat.

La casa d’Espiritualitat és un antic hotel construït ara fa setanta-cinc anys, que de fa tres dècades se’l renovà per reconvertir-lo a una finalitat de caire més social.
Pot albergar fins seixanta cinc persones, quaranta-dues en habitacions individuals; les cambres són simples, però amb tots els serveis inclosos.
La Casa organitza activitats entre les que destaquen els exercicis espirituals de vuit dies a l’estil de l’espiritualitat montserratina (bíblia, litúrgia…), i recessos de cap de setmana especialment abans de cada temps forts (Advent, Quaresma,…), utilitzant llenguatges nous (música, poesia), o de silenci o amb les tècniques de l’església oriental.
També fa tallers sobre Natura i Espiritualitat, on els participants poden escoltar el batec de cada una de les estacions de l’any (allí molt marcades), o de Psicologia (somnis, contes, llegendes…), d’Ikebana, la pràctica de l’art floral que és vivència espiritual.
Acull encara, gràcies a la infraestructura dels apartaments del Santuari (cel·les) en cap de setmana famílies amb infants, perquè paral·lelament puguin aprofundir la fe, o tallers on s’aprèn el difícil art d’acomiadar-se de persones i coses.
La tonalitat de les activitats és experiencial i eminentment empírica. La Casa disposa en el Santuari d’espai suficient per a poder dur a terme diverses activitats al mateix temps, ja que també rep altres grups, sigui de meditació zen, ioga o tai-chi, corals o grups d’estudi, matrimonis o religioses…
Per a més informació, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.