Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

CatalunyaReligió.cat inicia la publicació de continguts de les revistes diocesanes de Catalunya. A partir d’aquest mes d’agost podreu veure en el portal alguns dels continguts de les revistes de les quatre diòcesis de Catalunya que tenen una publicació informativa pròpia: Urgell, Girona, Tarragona i Solsona. 

Les revistes diocesanes que s’editen actualment a Catalunya són Església d’Urgell, Església de Tarragona, El Senyal de Girona, i Solc de Solsona. Totes les revistes diocesanes es poden trobar a les parròquies de cada bisbat o rebre per subscripció i tenen un impacte rellevant en el seu territori. També són una mostra de l’amplia diversitat i vitalitat dels mitjans de comunicació de temàtica religiosa a Catalunya.

Església d’Urgell és la revista més antiga, creada el 1972 per Joan Martí Alanis, aleshores bisbe d'Urgell. El seu primer objectiu és promoure la consciència d'unitat en la diòcesi. És un publicació mensual de 48 pàgines que cada mes inclou articles de temes religiosos i eclesials i una àmplia i complerta crònica diocesana. Està editada per la Delegació de Mitjans de Comunicació i dirigida per Cristina Orduña.

L’Arquebisbat de Tarragona va crear la revista Església de Tarragona el 1987. És una publicació mensual amb notícies i pensament catòlics. La publicació, actualment a color, consta de 36 pàgines. Es publiquen onze números l’any. Està dirigida per Didac Bertran.

El Senyal és la publicació mensual editada per la Delegació de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Girona. Informa dels esdeveniments que configuren la vida d'aquesta diòcesi. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui. Va començar a publicar-se l'any 1999, té 32 pàgines i està dirigida per Josep Casellas. Dos cops a l’any es publica juntament amb la revista El Senyal Jove.

La revista diocesana Solc és una publicació del bisbat de Solsona. És una revista de contingut cultural i religiós que ofereix opinions, entrevistes, notícies de les parròquies i arxiprestats, activitats de les delegacions diocesanes, recomanacions literàries i un reportatge especial sobre algun tema d’actualitat. És bimestral (5 números l’any) i està dirigida per Francesc Cano.

Aquests continguts se sumen als que podeu llegir a CatalunyaReligió.cat del setmanari de l’arquebisbat de Barcelona, Catalunya Cristiana

D’altra banda, des d’aquest mes també s’han incorporat com a patrocinadors de CatalunyaReligió.cat dues ordes religioses més: La Salle i Salesians. Són dues institucions de gran implantació a Catalunya i amb reconegut prestigi en l’àmbit educatiu i pastoral. Amb elles, sumen catorze les entitats religioses que fan possible CatalunyaReligió.cat i ampliem el suport a aquest projecte.

Finalment, dins dels canvis en el disseny del portal que heu pogut veure les darreres setmanes, ara hem millorat la presentació de l’arxiu del Recull de notícies. A més de consultar-les a la portada, des d’una nova pàgina podeu trobar fàcilment per setmanes totes les noticies recollides en aquest apartat.