Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) El Concurs Bíblic de Catalunya acaba de complir 30 anys i ha arribat a xifra de rècord de 69.589 participants, aquesta vegada sota el lema 'Senyor, ensenya'ns a pregar'. Aquesta proposta, adreçada a tots els joves de Catalunya i Andorra, l'organitza des de l'any 1986 el Grup Avant de Terrassa de la Federació de Cristians de Catalunya, amb l'ajuda de la Conferència Episcopal Tarraconense i altres promotors. Aquest dissabte les diferents diòcesis catalanes van acollir simultàniament els actes de lliurament dels Premis d'aquest XXXè Concurs Bíblic, excepte Lleida, que ja va fer el lliurament el passat dijous, i Solsona, que ho fa el proper dissabte dia 30.

L’acte central de l’entrega s’ha fet al Centre Cultural de la ciutat de Terrassa, i ha comptat amb la presència de Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, Lluïsa Melgares, regidora de l’Ajuntament de Terrassa, Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comas, president de la Federació de Cristians de Catalunya i mossèn Fidel Catalán, Consiliari del Grup Avant.

En el cas del bisbat d'Urgell, l'acte va tenir lloc a la Sala d'Actes del Palau episcopal de La Seu d'Urgell i va ser presidit per l'arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives amb el Delegat diocesà d'Ensenyament d'Urgell mossèn Josep Chisvert i la representant del Grup Avant de Terrassa, M. Pilar Vila. Hi va haver una nombrosa assistència dels premiats i els seus familiars, així com representats de les escoles i parròquies premiades en el grup d'institucions, i molts professors de religió catòlica del Bisbat d'Urgell. Dels quasi setanta mil participants, 4.694 foren de la diòcesi d'Urgell, amb la participació de més de 70 escoles del bisbat.

Es va posar en relleu l'element tan important que és la cultura i aprenentatge de la Bíblia per a una cultura oberta i humanista dels nois i noies, i sobretot per a la coneixença de la Paraula de Déu, que és la Veritat per a tots els creients. L'arquebisbe Joan-Enric va felicitar els participants i els va encoratjar en l'estudi de la Paraula de Déu.

L'acte de lliurament de premis a Tortosa va aplegar nens i joves de Tortosa, Amposta, Benicarló, Santa Bàrbara, Masdenverge, Vandellòs, Sant Carles de la Ràpita, Ginestar, Camarles, Mora d’Ebre, El Pinell de Bari, Batea, Sant Mateu, Vinaròs, Flix, Alcanar i Alcalà de Xivert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.