Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 26/01/2015

(Universitat Blanquerna-URLAquest dimecres durant la Diada de Sant Tomàs d’Aquino, David Jou, poeta i catedràtic de Física a la Universitat Autònoma de Barcelona, impartirà una conferència en què examinarà aspectes concrets de l’esperança davant les crisis actuals de la nostra societat, que atorguen un relleu i una urgència especials a la reflexió sobre el futur.

Durant la conferència, titulada 'Esperances davant d’incerteses. Tecnologia, Humanitats i Universitat en les crisis d’avui', Jou considerarà tres facetes concretes de l’esperança –tecnològica, humanística i cristiana– i quina mena d’interaccions entre elles podrien fer més fecunda la seva acció. Actualment, les promeses mèdiques, alimentàries, comunicatives, socials i culturals de la tecnologia constitueixen una esperança ben viva per a molta gent, però no són suficients per a donar resposta als neguits vitals més profunds. En aquest context, el poeta i assagista català –tal com va fer a finals d'any en un altre cicle de conferències– examinarà la vigència i fecunditat de les propostes humanistes i cristianes: una esperança tecnològica eficaç i innovadora, una esperança humanística crítica i alliberadora, i una esperança cristiana mística i profètica.

Jou, nascut a Sitges el 1953, ha publicat sis llibres i dos-cents cinquanta articles de recerca sobre física de sistemes allunyats de l’equilibri en revistes de difusió internacional. També és autor d’una àmplia obra poètica en català (traduïda parcialment a diverses altres llengües), amb una vintena de títols. Com a assagista, ha publicat deu títols, entre els quals cal destacar Matèria i materialisme, El laberint del temps i La poesia de l’infinit. Jou és catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona, a més de membre de la Real Acadèmia de Doctors, de l’Institut d’Estudis Catalans, i membre corresponent de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales de Madrid. També és patró de la Fundació Joan Maragall –dedicada al diàleg entre fe i cultura–, i Doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona.

Diada de Sant Tomàs d’Aquino

Després de la conferència de Jou, Pere Regull, director general d'IQS, impartirà la conferència 'Construïm xarxa, construïm aliances: l'IQS i les seves aliances amb Blanquerna'. rSeguidament, el professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals i soci de l'empresa BUM David Morales presentarà la imatge i el concepte de la campanya institucional 2015-2016 amb el títol 'El Mix de comunicació i els valors de la marca Blanquerna'. Finalment, el director general de Blanquerna-URL Andreu Ibarz intervindrà amb la ponència 'Arrels, estil, projecte, persones... Blanquerna, motiu d'esperança'. La Jornada tindrà lloc a l'Auditori de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport, al carrer Císter, 34.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.