Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Ajuntament de Barcelona) L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va presidir la presentació de l’antologia del premi de poesia Amadeu Oller, que celebra 50 anys d’història (1964–2014). A l’acte que es va fer dilluns també hi van assistir el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí; una nodrida representació de la parròquia de Sant Medir, entitat del barri de la Bordeta organitzadora del premi, i alguns dels poetes premiats al llarg d’aquest mig segle.

Fa cinquanta anys, mossèn Josep Vidal Aunós, Joan Colomines i mossèn Josep Bigordà -que també va intervenir en l'acte- van crear, amb un grup d’amics poetes, aquest guardó, que du el nom del qui va ser rector i fundador de la parròquia de Sant Medir, mossèn Amadeu Oller. Trias va assenyalar que gràcies al Premi de Poesia Amadeu Oller, al llarg dels seus cinquanta anys de vida, joves poetes de tots els territoris de parla catalana han pogut publicar poesia per primera vegada. Com va dir l’alcalde, “en la societat actual, diversa i complexa, la paraula sàvia és més necessària que mai. Un poema ens pot ajudar a pensar i a reflexionar, ens pot fer gaudir i emocionar”, per això, va afegir, “en un món que es belluga a un ritme trepidant, ens cal reivindicar, encara més, la poesia. Ens cal llegir poesia”.

Trias va subratllar també el compromís de la parròquia de Sant Medir, des dels seus inicis, amb la vida social i cultural del barri, el seu paper, com altres parròquies de la ciutat, en la lluita antifranquista, i la important tasca que continua fent a l’entorn de Can Batlló. L’alcalde va recordar que en aquesta parròquia del barri de la Bordeta es va fundar Comissions Obreres, fa 50 anys.

Xavier Trias va finalitzar la seva intervenció destacant que el futur de la ciutat, i del país, depenen en bona part de la cultura, “un element de progrés que ens enriqueix com a persones i que és també un motor econòmic, i per això des de l’Ajuntament de Barcelona donem suport a aquest magnífic guardó, el Premi Amadeu Oller de Poesia”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.