Vés al contingut
Catalunya Religió

(Universitat Ramon Llull) ESADE Business School ha signat aquest dimecres un acord amb la finlandesa Aalto University, considerada un referent global en l'àmbit de la innovació. Amb aquesta nova aliança internacional, ambdues institucions amplien la seva oferta formativa i el seu suport als emprenedors i directius que aposten per la innovació a través del disseny i la tecnologia per crear noves oportunitats de negoci.

L'acord s'ha signat al centre per a la innovació ESADECREAPOLIS, situat al campus internacional d'ESADE a Sant Cugat (Barcelona). Han presidit l'acte Tuula Teeri, presidenta de l'Aalto University, i Eugènia Bieto, directora general d'ESADE.

L'Aalto University és una de les universitats més noves d'Europa, ja que va néixer el 2010 com a resultat de la fusió de tres centres acadèmics del país: la Hèlsinki School of Economics, la Helsinki University of Technology i la Universitat de Art and Design. Des dels seus inicis, la comunitat universitària internacional ha seguit amb molt d'interès aquesta fusió de management, tecnologia i disseny, en el que s'ha considerat un clar exemple de la necessària redefinició del futur rol de les universitats a Europa.

Empreneduria, innovació i tecnologia

ESADE Business & Law School, amb campus a Barcelona i Madrid (Espanya), és una de les principals escoles de negocis d'Europa i destaca per ser un referent en els àmbits de la formació en emprenedoria, innovació i lideratge social. Ocupa el 3r lloc del rànquing d'European Business Schools i el 5è del rànquing d'Executive Education del Financial Times.

ESADE té més de 150 acords amb universitats internacionals, entre els quals destaquen els subscrits amb la Georgetown University (Washington, Estats Units), la Guanghua School of Management (Pequín, Xina) o HEC (París, França). Compta amb una xarxa de 50.000 antics alumnes que ocupen càrrecs de responsabilitat en empreses dels cinc continents.

"ESADE manté la seva aposta per les aliances amb partners de referència global per consolidar la seva estratègia de creixement", ha assegurat la directora general d'ESADE. "Considero que ESADE i Aalto són la millor combinació per a aquells emprenedors apassionats per la innovació com a via de noves oportunitats de negoci". Per a la professora Bieto, els programes i els projectes conjunts d'ESADE i Aalto "s'adapten perfectament als entorns actuals", en què la tecnologia i la revolució digital "lideren constants processos d'innovació en el món dels negocis".

La professora Tuula Teeri de la Aalto University s'ha congratulat d'haver fet un pas més en aquesta col·laboració: "A la Aalto University, estem compromesos a favor de la col·laboració multidisciplinària i tenim una gran experiència en les activitats d'emprenedoria impulsades pels estudiants. La visió de futur d'ESADE en matèria de formació directiva s'ajusta perfectament al nostre enfocament. Ambdues institucions valorem i busquem solucions innovadores en l'àmbit de l'educació superior."

Els estudiants treballen en projectes reals d'innovació d'empreses

La vocació innovadora de les dues universitats ha permès llançar programes de formació molt atractius per al mercat, entre els quals destaca el Internship Innovation Programme (I2P), en el qual equips multidisciplinaris d'alumnes d'ESADE i Aalto University proposen solucions innovadores a problemes reals plantejats per empreses espanyoles i finlandeses. En les seves primeres edicions, han participat gairebé un centenar d'alumnes d'ambdós centres i empreses com HP, Repsol, BBVA, Planeta, Kekkilä i el Ministeri de Transports i Comunicació de Finlàndia.

Un altre fruit d'aquesta nova aliança serà el Double Màster Degree in Innovation and Entrepreneurship que, després de dos anys d'estudi a Barcelona i Hèlsinki, permetrà obtenir una doble titulació d'ESADE i Aalto.

Finalment, cal destacar un altre programa conjunt, en aquest cas adreçat a directius, centrat en la formació en design thinking, una de les últimes tendències en management per a la implementació de la innovació en el mercat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.