Vés al contingut
Catalunya Religió

(Simó Gras - El Bon Pastor) Aquest 21 de gener, festa de sant Fructuós, s’esdevenen els 20 anys de la solemne inauguració del Concili Provincial Tarraconense de 1995. Amb motiu d’aquesta efemèride, crec que fóra desitjable que a totes les Esglésies catalanes se’ns desvetllés un desig d’aggiornamento del que va suposar aquell esdeveniment eclesial. I alhora fos motiu per a una renovada consideració i aplicació de les seves resolucions.

Un dels elements que em semblen més destacats del nostre Concili, i que reclama no ser oblidat, és el sincer exercici, i mai suficientment reeixit, de sinodalitat. Així ho indicava l’Arquebisbe Ramon Torrella a la salutació de la primera sessió del Concili: «Després de 238 anys, la represa dels concilis a casa nostra porta de nou les energies de la comunió eclesial per a renovar el nostre compromís al servei de l’Evangeli. Al mateix temps aquesta experiència eclesial que ens disposem a viure ens recorda un estil sinodal i un aplec d’Esglésies locals al servei d’un mateix poble que marquen una manera de fer pastoral ben genuïna, sempre oberta a la catolicitat i en comunió viva amb l’Església de Roma que presideix en la caritat».

La sinodalitat és un element essencial de l’Església. I ni abans, ni ara, ni mai, no hi haurem aprofundit suficientment.

[Podeu continuar llegint l'article dels capellà de Tarragona Simó Gras al blog de El Bon Pastor]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.