Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Aquest dilluns, dimecres i dijous alumnes de batxillerat i secundària de l'Escola Pia participen d'unes jornades formatives a Terrassa amb tallers d’il·luminació, escenografia, vestuari, guió, direcció, entre d’altres. Durant els tres dies, l'ESCAC acull alumnes de Barcelona, Mataró, Sitges, Terrassa i Caldes de Montbui.

Què hi ha darrere dels muntatges cinematogràfics que veiem a les grans pantalles o a la televisió? Quin és el paper de la publicitat o com fer un guió i triar el millor vestuari d’època? Són aspectes rellevants del món del cinema que els professors de l’ESCAC transmetran a 400 alumnes de l’Escola Pia de Catalunya en tres jornades magistrals de formació que inclouran sessions teòriques, pràctiques i una visita guiada per l’Escola del Cinema.

"Aquí formem a la gent que viu del ‘cuento’, que conta històries”, ha explicat en to de broma el director de màrqueting de l’ESCAC, Aritz Lekuona, a la sessió de benvinguda d’aquest dilluns. Lekuona ha engrescat els joves afirmant que estudiar a l’ESCAC implica talent, ment oberta i molt treball personal: “el cineasta no deixa mai de formar-se; aquesta és una carrera de treball i no tant de memoritzar; en els primers dos anys s’aprèn a trobar el ‘jo’ i en els dos següents s’aprèn el món de l’audiovisual”.

Aquestes Jornades Formatives Audiovisuals s’emmarquen dins la Mostra Audiovisual que organitza l’Escola Pia de Catalunya, amb la col·laboració de l’ESCAC, des de fa cinc anys. Aquesta mostra recull i dóna a conèixer els treballs més destacats i produïts pels estudiants en quatre àmbits: publicitat, ficció, documental i videoart. Entre els seus objectius hi ha estimular l’interès pel món audiovisual entre els nois i noies i fomentar la creativitat.

La col·laboració entre l’Escola Pia de Catalunya i l’ESCAC engloba tota la Mostra Audiovisual, que enguany porta per lema 'SuperAcció' i que compta, com a premis pels guanyadors, amb unes beques proporcionades per l’Escola del Cinema per participar en els cursos de la SummerSchool, i amb l’assistència d’un dia a un rodatge real.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.