Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per quart any consecutiu l’associació Cristianisme al Segle XXI i Església Plural organitzen algunes de les activitats de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). Aquesta any hi participaran amb una sessió sobre compromisos ètics i una altra sobre alternatives al capitalisme.

El 18 i 19 d’agost Església Plural presenta diverses ponències sobre el tema “Canviar la consciència, canviar la societat”. Vol ser una reflexió sobre l’aportació des del cristianisme per uns compromisos ètics prioritaris per afrontar els reptes socials. El debat està fonamentat en la Declaració per una ètica mundial, redactada per Hans Küng i assumida i promulgada el 1993 a Chicago pel Parlament de les Religions del Món. Entre altres, les ponències seran de Tica Font, directora del Institut Català Internacional per la Pau; Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i professor d'Economia aplicada de la UAB; i Miquel Sunyol, jesuïta i membre del Fòrum català de teologia i alliberament. També es farà una taula rodona sota el títol: “És possible un nou ordre social fonamentat en una ètica mundial?”

Església Plural també proposa al participants a la Universitat Catalana d’Estiu participar el 18 d’agost en la pregària de vespres de la comunitat benedictina del monestir de Sant Miquel de Cuixà.

D’altra banda, Cristianisme al Segle XXI ofereix el 17 d’agost una jornada sobre “La democràcia econòmica. Una alternativa al capitalisme des de la ciutadania”. L’objectiu és imaginar si es pot plantejar un sistema econòmic alternatiu i quins serien els seus avantatges a partir de la proposta de model econòmic de socialisme de mercat de David Schweickart.

En la sessió hi intervindran Luca Gervasoni, director del Programa de Construcció de Pau i Noviolència Activa del Centre per a la Innovació Social (NOVA); Elvira Durán, membre del Projecte Democràcia Econòmica i del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia; i Josep M. Gasch i Jordi Marí, de Finances ètiques i solidàries (FETS)