Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) 'Dóna'm aigua' és el que Jesús va dir a la samaritana segons l'evangeli de Joan. I aquesta és la invitació que enguany recull la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que se celebra arreu del món. Des de diumenge, els cristians són cridats a participar dels diferents actes ecumènics per promoure la unitat que Jesús va demanar als seus deixebles.

La proposta té lloc, com marca la tradició, entre les festivitats de la confessió de Sant Pere i la conversió de Sant Pau, és a dir, del 18 al 25 de gener, i es tracta d'una iniciativa del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians i del Consell Mundial d'Esglésies.

A Catalunya hi ha programades diverses activitats en motiu de la setmana per la unitat. N'esmentem algunes a continuació.

A l'inici de la setmana, la Delegació diocesana d’Ecumenisme i Diàleg Interreligiós del bisbat de Lleida ha organitzat amb les esglésies cristianes un acte central que tindrà lloc a l’Església Evangèlica Ebenecer dimarts al vespre. El mateix vespre el secretariat diocesà de relacions interconfessional de Tarragona ha previst una pregària a l'Església parroquial de Sant Pau.

Per promoure el diàleg, a més a més d'una eucaristia i d'una pregària jove ecumènica, Barcelona ha convocat a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per dijous la conferència 'Viure com a cristians un desafiament: el diàleg entre catòlics i ortodoxos' a càrrec de l'arquebisbe Atanasios, metropolità ortodox. En aquesta mateixa línia el 28 de gener la Llibreria Claret acollirà la conferència 'Egipte avui mateix' amb Anton M. Vilarrubias.

Per la seva banda, l’Església de Sant Josep de Calassanç ha organitzat una pregària interconfessional amb la participació de les esglésies cristianes de la zona i el Centre Ecumènic de Catalunya per divendres.

Per la seva banda, la delegació d'Ecumenisme i relacions interreligioses de Sant Feliu posa a disposició un seguit de materials per a treballar aquesta qüestió, i el seu delegat, Xavier Artigas, fa una especial invitació a participar divendres de la pregària que se celebrarà a la catedral.

I a Girona, dins l'Octavari per la unitat dels cristians, divendres al vespre tindrà lloc una pregària per la unitat a l'església del Mercadal i durant tota la setmana, en diferents parròquies, també es realitzen vetllades de pregària per la unitat dels cristians convocades per les comunitats protestants, ortodoxes i catòliques.

Finalment, a les acaballes de la setmana, un dels actes ecumènics previstos el proposa l'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona. Es tracta d'una taula rodona que tindrà lloc el proper dissabte sota el títol 'És més el que ens uneix que el que ens separa' i comptarà amb la participació de Aurel Bunda, prevere de l'Església ortodoxa romanesa de Sant Jordi a Barcelona; arxipreste responsable de les 22 parròquies de l'Església ortodoxa romanesa a Catalunya i Aragó; Narcís de Batlle, pastor de l'Església evangèlica de Reus; secretari de la IBEC (Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya); Javier Velasco-Arias, biblista laic, professor de Bíblia a l'ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona); i com a moderador Quique Fernández, coordinador de l'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.