Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Jesuïtes) "Volem portar la pregària de l'Església al lloc on hi ha el patiment". Aquest és, per als convocants, el motiu que dóna sentit a la vetlla de pregària que tindrà lloc el proper dissabte dia 17 a les set del vespre, a les portes de Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.

La iniciativa la promou el grup de voluntaris de la Fundació Migra Studium que visita regularment els interns d'aquest centre, juntament amb la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants. La pregària es fa en el marc de la Jornada Muncial dels Migrants i Refugiats, que l'Església celebra aquest cap de setmana. Per això, a més de les pregàries que es faran als diversos temples i parròquies, els organitzadors d'aquesta vetlla volen fer-se presents davant les portes del CIE, que "simbolitza les situacions d'injustícia i de dolor que pateixen els immigrants i refugiats d'arreu del món."

La vetlla compta amb l'adhesió de diverses entitats cristianes com són Acció Catòlica Obrera, la comunitat teresiana del Raval, el col·letiu de Capellans Obrers, Cristians en Diàspora, Cristians pel Socialisme, Cristianisme Segle XXI, Cristianisme i Justícia, la delegació diocesana de Pastoral Obrera, la Fundació Benallar, la Germandat Obrera d'Acció Catòlica de Barcelona i Sant Feliu i Justícia i Pau de Barcelona.

Desplaçar la pregària a la "perifèria"

La pregària consistirà en moments de silenci i música, que s'alternaran amb la lectura de testimonis de les visites que fan els voluntaris al CIE i altres textos que ajudaran a reflexionar. L'objectiu que persegueix aquesta trobada és visibilitzar el suport a les persones internes, desplaçant la pregària cap a aquesta "perifèria" que representa el CIE de la Zona Franca. D'aquesta manera es vol fer arribar als interns i a les seves famílies un missatge de proximitat i acompanyament.

A més, amb la celebració de la vetlla, els organitzadors volen, un cop més, fer denúncia de les situacions que provoquen les lleis migratòries i les seves reformes que, lluny de vetllar pels drets de les persones, provoquen més patiment, en la línia de les paraules del papa Francesc en el seu document 'No esclaus, sinó germans', de denunciar una situació que considera les persones com a objectes, negant-los la dignitat que mereixen.

La vetlla és oberta a la participació de tothom que se senti cridat per les motivacions de l'acte i que cregui, tant des de la fe com des de les seves conviccions humanes i socials, trobi sentit a sumar-se a una pregària com aquesta.

Vulneració de drets fonamentals

Els Centres d'Internament d'Estrangers són centres de privació de llibertat on són internades persones que, en molts casos, no han comès cap delicte. Les entitats que vetllen per la defensa dels drets de les persones internes han denunciat repetidament les precàries condicions que existeixen en aquests centres, amb necessitats bàsiques que no estan cobertes, mancances en assistència legal i sanitària, així com dificultats per a comunicar-se amb la família. Les ONG consideren que es vulneren drets fonamentals i que la mateixa existència d'aquest tipus de centres atempta contra la dignitat de les persones.

Podeu veure els detalls de la convocatòria al cartell adjunt.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.