Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 14/01/2015

(Bisbat de Lleida) El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germanors de la Diòcesi de Lleida van celebrar dissabte una nova reunió de les entitats que formen part del Secretariat. La reunió, presidida pel delegat del Pietat Popular, mossèn Gerard Soler, va comptar amb l'assistència de la gairebé totalitat de les confraries de la ciutat. En la mateixa, es van tractar, entre altres temes, la presentació dels estatuts de l'Agrupació de Confraries i les normes de funcionament de la mateixa. D'altra banda, es van iniciar tots els preparatius per al primer viacrucis conjunt de les Confraries de la ciutat en la Quaresma d'aquest any.

Les entitats han decidit tornar-se a reunir el proper mes de febrer per concretar aspectes organitzatius tant del Viacrucis com de la propera Setmana Santa.

El secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la Diòcesi de Lleida, agrupa les entitats de pietat popular que tenen com a labor principal fomentar la espitiritualitat, el culte als titulars de les diferents entitats, la formació i la caritat.

Està formada per entitats, tant canòniques com civils que tenen entre les seves finalitats la devoció popular a diferents misteris de la passió, vida i mort de Jesús. La major part de l’activitat de totes les entitats que agrupa es concentra en el periode de quaresma i Setmana Santa, tot i que els cultes i actes tenen durada durant tot l’any, la tasca caritativa també esdevé un element diferenciador d’aquestes entitats.

El secretariat es va ficar en marxa ara fa uns 10 anys, i durant aquest temps s’ha anat millorant en diferents aspectes de coordinació de les entitats, de les darreres reunions ja ha sortit un programa conjunt d’activitats i noves iniciatives pel conjunt de les entitats que formen part del secretariat.

Actualment el secretariat està treballant per tal de configurar una agrupació de les entitats per aquest motiu es reuneix periodicament, actualment un cop al trimestre per tal d’establir les linees d’actuació.

[Fotografia: Arxiu de la Paeria]

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.