Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Caputxins) El consell de laics dels caputxins ha centrat enguany la trobada fraterna al voltant de sant Francesc i santa Clara amb motiu de la reedició del escrits d’ambdós sants. Aquest dissabte els locals de Pompeia Grups van acollir persones vingudes d’arreu, que van treballar aquest eix espiritual, a més a més de poder contemplar les pintures de Nati Crespo exposades als plafons del vestíbul.

La pregària inicial, composada amb la Darrera Voluntat per a les Dames Pobres de Francesc i amb el testament de sor Clara, va iniciar als continguts del matí. Fra Jacint Duran va introduir els escrits descrivint les etapes de l’itinerari espiritual de Francesc, posant l’accent en què no és el sant qui cerca Déu, sinó que és Déu qui el persegueix i li barra el camí de la vida superficial i mundana. Feu un recordatori especial de fra Nolasc del Molar i fra Lluís de Reus, autors de la traducció dels escrits del Poverel·lo i de fra Francesc Gamisans, autor de la de santa Clara.

La germana Teresa Pujal va contextualitzar en la seva època la figura de Clara, remarcant que per a una noia noble les úniques sortides eren el matrimoni o la vida monàstica benedictina on hi havia una divisió molt clara entre nobles i serventes. Ressaltà la novetat de la nova vida clariana on les germanes són iguals, fent treballs servils i vivint sense rendes.

Després del descans es presentà el nou web del caputxins amb noves seccions com la de Llibres, la Litúrgia de les Hores Franciscana, la del Consell de Laics i una Agenda on es podran veure de seguida totes les activitats de cada mes.

Si la primera part era més de contingut teològic-espiritual, en un segon moment es va passar a una forma més vivencial, en què tres testimonis van compartir la seva experiència de vida franciscana: Jesús Romero, caputxí, Noemí Mora, caputxina del Diví Pastor i José Montes, franciscà seglar.

El ministre provincial, fra Gil Parés, va presidir l'eucaristia a la cripta, ambientada per la Pilar i en Fede . Els cants, preparats per la Montse i en Santi, van comptar amb la participació del violoncel d’en Jaume. Fra Gil en l’homilia va recordar com fa pocs anys els “savis” ens deien que el petroli s’acabaria en 50 anys, i ara resulta que en sobra..., exhortant a no fer cas dels tòpics derrotistes que envolten la societat i ésser fidels, amb autenticitat i perseverança, en la pròpia vocació.

A tarda s'hi va fer present la fundació Ajuda a l’Església Necessitada, associació pontifícia fundada per el pare W. Van Straaten el 1947 que es dedica a recolzar les esglésies de missió en dificultats, així com els cristians perseguits. Mireille AlFarah, cristiana de l’Església Melquita de Síria, va oferir un testimoni corprenedor de la situació dels seus germans cristians, que segueixen celebrant el culte malgrat les bombes, amb esperança i joia, acompanyats del record dels seus amics i familiars màrtirs.

Com sempre, la part final de la Trobada estava dedicada a les arts plàstiques o a la música. Aquest cop varen ser les pintures de la Nati ambientades pel violoncel d’en Jaume. Una trobada densa de contingut, festiva pel retrobament i engrescadora de cara a continuar caminant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.